Dieetadvies uit virtuele spreekkamer

Dietisten gaan online. Een nieuw perspectief voor de consument die via e-Health vanuit huis, werk of tijdens vakantie advies en begeleiding op maat krijgen. Makkelijk en nog voordelig ook.

Momenteel werken vier diëtisten samen op DietCetera een website met uitgebreide informatie, online advies en begeleiding. Inloggen kan met een smartphone, computer, laptop of tablet. Je bepaalt wat je wilt bereiken met voeding en daarna passeert het complete scala aan mogelijkheden de revue. Of het nu gaat om afvallen, voedselallergie, leeftijdsgebonden voeding, vegetarisch of halal eten, speciale voedingsstoffen of een ziekte.

Voedingsdoelen

Zelf bepalen
Zijn de wensen of eisen waaraan uw voeding moet voldoen bekend? DietCetera helpt uit te maken wat de diëtist voor u kan betekenen. Wil u alleen maar advies of begeleiding? Vul nog enkele bijzonderheden over de eigen situatie in en u krijgt per mail het advies toegestuurd. Makkelijk, snel en goedkoop.

Maatwerk nodig van de diëtist? Beantwoord een aantal persoonlijke vragen en hou een voedingsdagboekje bij. Met deze informatie stelt de diëtist een persoonlijk advies of begeleidingsvoorstel voor u op. Maatwerk kost natuurlijk wat meer tijd.

Zorg op afstand
7 x 24 uur
Eén op één met de diëtist overleggen kan per telefoon, webcam of webchat. Daarvoor moet u wel van te voren een afspraak maken. Wie graag 7 dagen per week 24 uur met de diëtist communiceert, gebruikt de e-mailservice. De diëtisten van DietCetera onderhouden niet alleen het contact met u en andere cliënten, ze houden ook de informatie  over onderzoek,  nieuwe inzichten en mogelijkheden up to date.

Wilt u afvallen maar heeft u maagdarmproblemen en een allergie? Via DietCetera kunt u:
– de voedingsadviezen op de site opvragen en zelf combineren,
– voor een advies op maat gaan. In dit geval bekijkt de diëtist wat in uw persoonlijke situatie het beste is.

Geen app?
Waarom is DietCetera niet als app verkrijgbaar, vragen we directeur Leo Vuijst.

De uitgebreide kennis die DietCetera digitaal biedt is nauwelijks in een app te vangen. Een dieet behelst meer dan louter afvallen. De website herbergt een uitgebreide kennisbank met informatie over de impact op voeding. Denk aan vegetarisch, leeftijdsgebonden, zoutloos of gezond eten. Allemaal aanpassingen aan een voedingspatroon. Onze databank beslaat ontzettend veel informatie, te veel voor een enkele app.”

Win-win
Volgens Leo Vuijst zijn er meerdere voordelen aan de e-Health diensten van DietCetera.

  • Op elk tijdstip vanuit huis, de trein of het werk snel en doelmatig advies en begeleiding van een diëtist. Naar de praktijk komen is dus niet meer nodig.
  • Alle adviezen worden duidelijk en compleet uitgeschreven en als e-document naar de client gestuurd.
  • Het is goedkoper: diëtistenzorg valt normaal onder het eigen risico van (minimaal) € 360. Een cliënt is gebaat bij een voordelig diëtistentarief.

Goedkoop, laagdrempelig en klantvriendelijkheid staan bovenaan bij deze e-Health vorm.
En de app? Die komt er vast ook wel.

Hoe werkt DietCetera ?

Auteurs: Marianne Schenderling en Leo Vuijst