Slimme lepel, eet smakelijk

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaak last van trillende handen. En dat is lastig eten. Een mooi staaltje e-Health is de slimme elektronische lepel met ingebouwde sensoren die het trillen tegengaat. Of de ziekte van Parkinson nu de veroorzaker is, bepaalde medicijnen of een verslaving aan alcohol het blijft een heikel punt.  Iemand die weinig eet, krijgt te weinig voedingstoffen binnen en dat kan ernstige gevolgen hebben voor de verdere gezondheid. 

De elektronische lepel lijkt daarom een onmisbaar onderdeel van het bestek. Met zijn  ingebouwde sensoren maakt hij het eten een stuk makkelijker. De sensoren in de lepel reageren namelijk op de trillingen van de hand en zorgen voor een tegenbeweging. Zo blijft de lepel stabiel recht in de hand liggen en valt er geen eten meer af. De persoon in kwestie krijgt voldoende voedingstoffen binnen en het eten zelf wordt ook nog eens een stuk makkelijker en aangenamer. Meer informatie over deze Liftware Spoon is te vinden op Lift Labs.