Dokter kijkt dwars door u heen

Artsen kijken straks dwars door u heen met hun Eyes-On-bril. Een slimme elektronisch gestuurde 3D bril die pijnlijk misprikken naar de geschiedenis zal verbannen.

Stel u heeft een injectie of infuus nodig maar de dokter vindt de juiste ader niet. Een pijnlijke onderneming. Artsen met een Evena Eyes-On-bril ‘zien’ uw aderen en kunnen ter plekke de meeste geschikte kiezen om te injecteren of een infuus aan te leggen.

3D Projecteren
De elektronische 3Dbril maakt eerst vier verschillende soorten licht-opnames van de huid en combineert deze tot één samengestelde afbeelding. Nu zijn de aderen onder de huid letterlijk in beeld gebracht. In tweede instantie brengen de glazen het beeld (draadloos) over naar de computer die direct de vitale plekken zichtbaar maakt om ze vervolgens linea recta naar de tablet van de dokter of verpleegkundige te sturen.

Dwars door de huid aderen zien Aderen zien
Tegelijkertijd worden de resultaten geprojecteerd op de Evena Eyes-On bril zodat de dokter het beeld ook op het lichaam van zijn patiënt ‘ziet’. Hij kan nu feilloos de ader vinden en prikt in een keer raak. Dat scheelt behalve pijnlijk geprik ook veel tijd (=geld) en heen en weer geloop. In feite verloopt deze procedure op een soortgelijke manier als het ‘geïnformeerd kijken’ met Google glass.

Lekkage
Interessant bovendien is dat de brillenglazen direct na de injectie de aderen checken op eventuele lekkages. Dit kan van groot belang zijn bij bijvoorbeeld chemotherapie. Indien omliggend weefsel door lekkage in aanraking komt met de chemo kan het beschadigen.

Wat kost de slimme bril?
De Eyes-On komen naar verwachting in april 2014 op de markt in de Verenigde Staten en kosten dan ongeveer $10.000 – meer info bij de ontwikkelaar van de slimme bril.