Weg met de chaos in de meterkast

Domotica installeren kan vrijwel overal maar dan moet er wel een op en top netwerk zijn. Geen probleem, zelfs oude huizen kunnen technologieklaar worden gemaakt met een iAOP of ander systeem.

iAOP montage

Een slim huis zorgt voor zelfstandigheid, gemak en comfort. Maar dan moet er wel eerst een stabiel netwerk aanwezig zijn. Een slechte infrastructuur in een woning is vaak de boosdoener bij een instabiel internet. Chaos in de meterkast veroorzaakt problemen rond de aansluiting van verschillende zorg-op-afstand apparatuur.

Stel u wilt een elektronisch slot, alarm, camera of sensoren maar u heeft een verouderd elektriciteitssyteem. Een rampenplan zo’n oerwoud van draden in de meterkast dat ook  de aanleg van digitale tv, of internet bemoeilijkt. Robin Franken, Wifra-adviseur en zijn collega’s hebben er een oplossing voor.

Veel mensen willen graag een zorgeloze verbinding maar onderschatten de noodzaak van een stabiel netwerk. Samen met een verouderde infrastructuur veroorzaakt een instabiel netwerk vaak onnodige commotie. Mijn advies is, maak de infrastructuur in orde,  dan is technologie eenvoudig te koppelen.

Kastje in meterkast
Een iAOP of ander basissysteem zorgt voor een stabiel thuisnetwerk. Er wordt een kastje in een meterkast  gemonteerd waarop allerhande technologische apparatuur kan worden aangesloten. Van sensoren en detectoren tot een camera of alarminstelling. En van media streaming tot LED switch, elektronische sloten en een storingsvrije tv(verbinding) en internet. Het resultaat? Snelle, storingsvrije communicatie met familie, vrienden kennissen of verzorgenden. Die met hun smartphone altijd probleemloos bij u inloggen.

Met de buren
Wie slim is laat het systeem samen met de buren aanleggen. Op een netwerk kunnen vaak makkelijk de sensoren van twee of vier buren worden aangesloten. Zo wordt het thuisnetwerk betaalbaar voor iedereen. Handig voor thuiszorgcliënten, in studentenhuizen maar ook voor particulieren. Zeker omdat  het systeem mee groeit met de behoefte van de bewoner: wie later alarm wilt of sensoren, koopt er gewoon een module bij.

iAOPKosten
In ongeveer anderhalf uur is de iAOP module geïnstalleerd. Een basis unit kost €249,00, huren kan ook voor €9,95 per maand en €65,00 borg. Prijzen zijn inclusief installatie en certificaat, exclusief kabels in de woning.