Giraf opent virtuele deur

Een dagje naar de dierentuin, olifanten en giraffen zien, altijd leuk. Voor Zweedse ouderen zijn er nu ook thuisgiraffes. Elektronische maatjes die hun mantelzorgers op afstand binnen laten.

Care-Recipient-with-GiraffGiraff, is een zogeheten telepresence robot die mantelzorgers, hulpverleners en andere bevoegden helpt virtueel het huis binnen te gaan van degene voor wie ze zorgen.

Virtueel op bezoek
Niets ingewikkelds aan, je logt in via de computer en het internet en je stapt (virtueel) het huis van je ouders, zieke vrienden of anderen binnen. Wel heeft het vrijwel hetzelfde effect als dat je fysiek in huis aanwezig bent.
Je loopt als het ware door het huis door simpelweg de muis te bewegen. Praten gaat via een videoconferentie-toepassing. Giraff heeft namelijk een ingebouwd scherm.

En de bewoner?
Die hoeft niets te doen, hij of zij zit gewoon in de stoel en Giraff komt met de bezoeker naar hen toe. Wel zo makkelijk en gezellig.

Giraff is ontwikkeld door een Zweedse Fabrikant http://www.giraff.org/contact/?lang=en en is vooralsnog te koop of te huur voor zorginstellingen in Zweden en Engeland