Moeder weet alles en zorgt voor alles

Mother is de digitale hub die alles bijhoudt: drink je wel genoeg, is het wel warm, is er iemand thuis: moeder weet alles.

mother4cookies_hdMother is de elektronische look a like van de  Russische Matroesjka? Ze is een  digitale hub die alles bijhoudt. Het werkt heel eenvoudig, je sluit Mother aan op het internet en prompt zet zij haar cookies (kleine ingebouwde sensoren ) aan het werk.

Draadloos
De cookies gaan na of er op een bepaalde plek beweging is en hoe hoog de temperatuur is en bepaalt op basis daarvan of bijvoorbeeld de CV aan moet. Is er niemand thuis? Zonde om te stoken en het licht aan te hebben. Mother ziet alles en zet de verwarming lager en doet het licht uit. Zo  helpt ze ook te besparen op de energierekening. Alles draadloos en zonder Bluetooth of wifi want Mother werkt geheel vanuit zichzelf. Dat wil zeggen met een ingebouwd systeem dat een jaar lang draait op een en dezelfde batterij.

Cookie aan je tandenborstel
Mother’s cookies kan je aan van alles en nog wat vastklikken of hangen. Aan je tandenborstel bijvoorbeeld zodat je weet of je je tanden wel goed poetst. Of aan je koffiezetapparaat om bij te houden hoeveel koffie je drinkt (en om je voorraad  op tijd bij te vullen ).

motion_cookie_medicationCookie op je deur
Handig ook voor alleenstaande ouderen zo’n cookie. Geef hem aan een mantelzorger, vriend of familielid en die weten precies wat er gaande is. Een cookie op een deur geplakt kan als alarm fungeren. En wie medicijnen gebruikt, kan Mother instellen als medicijnwekker. Vast geklikt aan het matras volgt de cookie je nauwkeurig in je slaapt. Of je slaapwandelt bijvoorbeeld of onrustig bent. Handig bij zorg op afstand voor zieke mensen.

Digitale moeder
Natuurlijk moeten Mother en haar cookies van te voren wel ingesteld worden op het gebruik. Dat doe je via een app. Overigens maakt het niet uit waar Mother staat, alle cookies sturen vanuit hun plek de informatie naar haar toe,
Mother is een soort digitale moeder in je huis aan wie je kunt vragen waar iets ligt. Of er mensen in je huis zijn of wat voor een weer het is. Mother is, zoals alle moeders, erg veelzijdig.

De digitale hulp is ontworpen door dezelfde maker als Nabaztag, het wifi-konijn dat zijn baasje van nieuwe mailtjes en online nieuws op de hoogte bracht. Mother met 4 Cookies kan je voor € 199 euro bestellen via de SlimoTheek van Expeditie-SlimThuis. Tijdens een expeditie-bijeenkomst kan je Mother ook eerst zelf zien en uitproberen.