Beregoed onderzoek bij kinderen

Een warme knuffel met grote oren en een grappige neus, welk kindje voelt zich daarbij niet op zijn  gemak? Deze Teddy meet ook de hartslag, temperatuur en andere vitale zaken. Dat levert zuivere gegevens op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWanneer een kind iets onder de leden heeft en onderworpen moet worden aan medisch onderzoek, kan dat traumatisch gevolgen hebben. Het is niet fijn als een dokter in een witte jas met een stethoscoop naar je buik luistert. Noch enger is het als er en vreemd ding in je oor of bibs wordt gestopt om je temperatuur te meten, laat staan dat de zuster je prikt en bloed afneemt.

Zonder stress
Met Teddy The Guerdian wordt dat allemaal een stuk vriendelijker. De sensoren in zijn poot meten spelenderwijs allerlei belangrijke gezondheidgegevens van het kind dat hem vasthoudt en knuffelt. Deze zonder stress verkregen meetresultaten worden doorgestuurd naar een mobiele app waar de medische staf en de ouders ze analyseren, visualiseren en beoordelen.

Het voordeel van ‘meten met de beer’ is dat de resultaten van het medisch onderzoek zuiverder zijn. Een kind dat naar het ziekenhuis of de dokter moet, heeft stress. En stress heeft invloed op het functioneren en dus ook op de onderzoeksresultaten van dat moment. Met andere woorden stress vertekent de uitkomst van het medisch onderzoek en zo ontstaat er een versluiert beeld van de situatie. Onderzoek door een snoelezige teddybeer is vrij van stress, leuk voor kinderen en levert zuivere gegevens op, beregoed dus.

De beer kan besteld worden bij de makers en kost €169,00.
Je moet nog wel een dokter of ziekenhuis vinden die met Teddy wil samenwerken. Een kwestie van kennismaken met Teddy The Gueradian dus