Engelse patiënten houden heft in eigen hand

In Engeland houden patiënten het heft in handen als het over hun gezondheid gaat. Tenminste als ze klant zijn van Roodlane zorgverzekeraar want dan krijgen ze een gratis zelfregie app.

De Engelse patiënten kunnen met de Roodlane Medical app mobiel, dus via hun smartphone, afspraken maken bij hun huisarts, ziekenhuis of andere zorginstelling. De klant geeft aan bij welke arts of zorginstelling hij een consult wenst, geeft de datum en de tijd waarop hij kan in en stuurt de aanvraag online uit via zijn smarthpone app.

Herhaalrecept

Om het consult efficiënt te laten verlopen, vult hij of zij wel van te voren alvast een vragenlijst in (ook via de app). Zo nodig stuurt de arts aanvullende vragen naar de patiënt om te beantwoorden. Dit hele pre-consult verloopt via de app.

  • Recepten voor medicijnen? Ook die verschijnen op de app, evenals de mogelijkheid om herhaalrecepten te downloaden.
  • De rekening? Natuurlijk komt ook die per app bij de patiënt binnen. Samen met mogelijkheid om de nota automatisch via het mobile betaalsysteem op zijn smartphone te betalen.
  • Vragen over de app en onbekend met zelfregie? De meest gestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op  de handige FAQ lijst (veel gestelde vragen).

Kortom, de Britse zorgverzekeraars hebben een handige app gemaakt. De vraag is hoe ver de Nederlandse verzekeraars zijn als het om deze vorm van e-Health gaat.

De app is ontwikkeld door OneSixty Mobile Ltd. in Londen en  geschikt voor iPhone, Android en iPad.

Meer over zelfregieapps.

Een gedachte over “Engelse patiënten houden heft in eigen hand

Reacties zijn gesloten.