Drie nieuwe lifelogging apps

Een draagbaar ECG apparaat, een bloeddrukhemd en meer nieuwe monitoring wearables apps zijn onlangs op werelds grootste elektronika beurs CES 2014 in Las Vegas gepresenteerd.

Schermafbeelding 2014-03-09 om 14.27.11Een bloeddrukmeet hemd dat je bloeddruk de klok rond in de gaten houdt. Met zo’n hemd hoef je niet meer naar de dokter om je bloeddruk te (laten) meten, het gaat volautomatisch. Alle gegevens worden via bluetooth doorgegeven aan je arts of specialist. Deze continue ambulante bloeddrukbewaking is een handig hulpmiddel  om de waarde van de hypertensie (bloeddruk) in de gaten te houden. Misschien wel wat warm in de zomer?

Schermafbeelding 2014-03-09 om 14.28.02ECG
Nog zo’n vernuftige vinding van iHealthlab is het draagbare ECG apparaat voor onder je kleren dat zich vanzelf aan je borst hecht en 72 uur lang gegevens verzamelt. Weg met dat apparaat in een holster dat 24 uur of langer om je nek hangt en dan nog eens in hety ziekenhuis uitgelezen moet worden. Dit apparaat stuurt alle  verzamelde metingen via bluetooth naar je specialist.

Schermafbeelding 2014-03-09 om 14.27.28Slimme armband
De derde noviteit is een armband met een ingebouwde hartslag- en zuurstofmeter en touchscreen. De hartslagmeter meet het zuurstofgehalte en hartslag via een apparaatje aan de vingertop dat in verbinding staat met armband. Door het  schermpje op de armband met je vingertoppen te bedienen kan je zelf de meetmomenten instellen. Het is de bedoeling dat de armband gebruikt wordt om diagnoses te stellen. Ook bij deze armband worden de gegevens per bluetooth doorgegeven.

Op de iHealthlabsite vind je alles over de prijzen (in dollars) van deze wearables