Leer je ademhaling te resetten

Last van hyperventilatie, paniek, vliegangst, een straatfobie, slaapproblemen of een andere angst? Of ‘gewoon’ stress en toe aan ontspanning? Dan moet je de AdemCoach op de In-Balanz app zeker downloaden.   

INBALANZ je eigen adem coach (2)Wie niet goed in zijn vel zit (of dat nu komt lichamelijke, psychische of sociale problemen) kan last krijgen van een ontregelde ademhaling.  Daardoor kunnen spieren, hart en vaatstelsel, luchtwegen of maag –darmstelsel opspelen en dat kan weer prikkelbaarheid, slaapproblemen, misselijkheid, trillen of lusteloosheid tot gevolg hebben.  Dagelijks krijgen zo’n 500-800duizend mensen hiermee te maken. Een deel van hen volgt ademtherapie of –training door fysio, haptonoom of ademtherapeut.

Waarom een app?
Sonja Nijhuis heeft vanaf 2003 een eigen praktijk in Ademtherapie en Counseling en vertelt: “Cliënten vroegen of we de oefeningen op een cd konden zetten. Omdat we inmiddels in het digitale tijdperk leven en menigeen altijd een smartphone bij zich heeft, besloten we een webapplicatie te maken. De In-Balanz app met ademcoach.”

Hoe werkt de app?
De app is geschikt voor Iphone, Ipad, Sony, Htc, Samsung smartphone en tablet.

  • Je download de iOSversie in de appstore of  Androidversie in de Google playstore.
  • Eenmaal gedownload werkt de Adem coach offline, dus je hebt geen 3G of wifi nodig.
  • Wie te maken krijgt met angst, stress of hyperventilatie drukt op de “paniekknop” die heeft een kalmerend effect .
  • Vervolgens begin je met de ademtherapie. Dat is een training met 7 opeenvolgende oefeningen die je 80 dagen achtereen uitvoert en jou leert je natuurlijke buik/flank ademhaling te herstellen. Na die periode adem je weer net zo natuurlijk als een pasgeboren baby.

Wetenschappelijk onderzoek
De InBalanzapp was een van de 10 genomineerden voor de health award 2013.
Waarmee we maar willen zeggen dat de app massaal positief  is beoordeeld op werking en gebruikersvriendelijkheid.  Een opsteker, vinden Sonja en haar collega’s  die het belang van goed ademhalen op de kaart willen zetten. Dat belang wordt gedeeld door twee universiteiten, de Tu Twente en VuMc/ GGz in Geest. Zij doen momenteel wetenschappelijk onderzoeken naar de werking van de app.

Kopje koffie
De app kan je dus downloaden en kost € 2,69. Voor de prijs van een kop koffie heb je een 2 1/2 maand ademtherapie en -training met paniekhendel. De app blijft levenslang van jou. Uiteraard geldt ook voor deze app dat je bij aanhoudende klachten altijd naar je huisarts moet gaan.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hHV4pg5ajq0

 

2 gedachtes over “Leer je ademhaling te resetten

  1. Pingback: Zorgmap.nl :Leer je ademhaling te resetten - IN-BALANZ

Reacties zijn gesloten.