My best friend

Mevrouw Van Hout haar Iphone waarschuwt straks als er iets aan de hand is. Met zijn attack detection systeem merkt de smartphone als ze is gevallen en belt automatisch een noodnummer.

oudere vrouw valtEen Iphone toegerust met het attack detectionsysteem kan gevaarlijke situaties herkennen en daar iets mee doen. Zo wordt, zodra het systeem merkt mevrouw Van Hout is gevallen, automatisch de timer aangezet. Is er binnen een bepaalde tijd niets gebeurd dan belt het toestel automatische het noodnummer. Toegepast op de (toekomstige) iWatch kan het systeem samen met sensoren de medische situatie van de persoon in kwestie in de gaten houden. Stopt bijvoorbeeld de op de iWatch geïnstalleerde automatische bloeddruk of hartslagmeting van dan ‘weet’ het systeem dat er iets mis en belt direct de ambulance.

Een handige toevoeging dit systeem op de Iphone en iWatch van alleenwonende ouderen. Maar het kan ook andere smartphone gebruikers uit benarde situaties helpen. Bij een overval  bijvoorbeeld  verzendt de  Iphone of iWatch een melding naar de politie of hulpverlening. Of ze laten een luid alarm af gaan om de  aandacht van omstanders te trekken.

Misschien dat mevrouw Van Hout met kerst straks al een iWatch heeft die draait onder hetzelfde systeem. 

Met het nieuwe patent op attack detection loopt  Apple  weer een stapje harder mee in de race op de e-healthmarkt.  Wanneer dit patent door het US patiënt & Trademark Office wordt toegekend en Apple het daadwerkelijk in haar producten integreert is nog niet duidelijk. Vooralsnog wachten we nog maar even af en blijven we 112 nog even gebruiken.