Tem de stemmen

Stemmen in je hoofd die je adviezen of opdrachten geven, die je beledigen of bekritiseren, die stemmen beheersen je hele leven. De Temstem app helpt je er minder last van te hebben.

TemStemappDe temstem app bestaat uit de taalspelletjes Taaltikker en Woordlink.
Al spelende helpen ze je de stemmen in je hoofd tijdelijk het zwijgen op te leggen.
Het werkt zo: tijdens het spelen raakt je auditief werkgeheugen als het ware overbelast waardoor de stemmen letterlijk minder ruimte krijgen. Spelletjes doen leidt bovendien af van de stemmen in je hoofd. Na afloop van het spel komen ze weer op, maar dat is dan minder heftig of eng omdat je er aan gewend raakt dat ze tijdens het spel weg zijn en daarna weer opkomen.

Tim
Tim, is de buddy van de temstem app. Hij helpt je controle over de stemmen te krijgen. Ze worden minder levendig en indrukwekkend waardoor je je sterker en zelfverzekerder voelt.
Voordeel van deze app is dat je hem zowel thuis als op het werk, school, op een feestje of in de bus kunt gebruiken.

Stemmen horen, hoe vaak komt het voor?
Ongeveer 10% van de volwassenen blijkt ooit stemmen te horen in zijn hoofd 2% van de Nederlanders hoort regelmatig stemmen en ook jongeren horen vaak stemmen maar bij hen gaat het meestal vanzelf weer over. Voor wie stemmen hoort en daar iets aan wil doen, kan Temstem uitkomst bieden. Wel  is het aan te raden professionele hulp te zoeken als de stemmen in je hoofd blijven aanhouden. Professionele hulpverleners kunnen je met cognitieve gedragstherapie of medicatie helpen

De TemStem app is ontwikkeld in opdracht van de Parnassiagroep (een GGZ instelling in Zuid-Holland) Je kunt de TemStem app gratis downloaden in de Itunes store. Hij is er vooralsnog alleen in een Iphone versie. De android versie komt er aan,