Voor 350 euro de primeur: ’t Zorghorloge

Een smart watch zonder poespas voor zelfstandig wonende ouderen, dat is het Zorghorloge. Om het nu echt in productie te nemen zoekt de ontwikkelaar 300 kooplustigen. Daarom start Ninthway een fundraisingactie.

Een slim product dat Zorghorloge. Het bedenken ervan is  één maar om het ook daadwerkelijk te laten maken, is twee zo blijkt in de praktijk. Martine Bal, één van de initiatiefnemers vertelt dat  de ontwikkeling omzetten in echte producten geld kost, veel geld want ongeveer 100.000 euro. “We zitten nu in de kip-ei situatie: er zijn partijen genoeg die het horloge willen uitproberen of kopen als het er eenmaal is.”

euroosInvesteren
Bal en haar collega’s  vragen daarom juist de mensen voor wie het Zorghorloge bedoeld is zich voor zon horloge ’n te schrijven. “Zo kunnen we zien of er voldoende animo is en het produceren lonend is. Zodra er 300 potentiële kopers zijn, die 350 euro voor een horloge met basisunit betalen, kunnen we van start. De geldschieter heeft straks een prachtig horloge. Of krijgt gewoon zijn geld terug. Verliezers zijn er niet bij deze actie.

Spraakverbinding
Het Zorghorloge waarover Zorgmag.nl in februari al schreef, is een multifunctionele alarmknop, die in geval van nood direct een spraakverbinding maakt met een familielid of hulpverlener. De oproep komt bij een alarmcentrale die  inschat wie er gewaarschuwd moet worden, de mantelzorger, hulpverleners of anderen. Ook mensen die geen thuiszorg hebben kunnen zich abonneren op zo’n alarmdienst.

doucheOnder de douche
Verder is het Zorghorloge multifunctioneel want bevat ook een temperatuurmeting, een hartslagmeter, en ingebouwde valdetectie
Daarmee is het een praktisch, ondersteunend apparaat. Bijkomend voordeel is dat de batterijen lang mee gaan. Het horloge hoeft dus niet telkens af om opgeladen te worden (met het risico dat de drager vergeet het weer om te doen). Omdat het bovendien waterbestendig is, kan het ook onder de douche gedragen worden.

Hoeveel kost het?
Het basishorloge heb je al voor €350. – Onderhandelingen over een abonnementsvorm waarbij je de apparatuur leent als onderdeel is van het abonnement, zijn gaande.

Wie het slimme Zorghorloge wil hebben, of cadeau wil doen, kan zich aanmelden via mail macbal@9tc.eu of bellen 06 51 96 22 39. Meer informatie vind je op de site van het Zorghorloge.

Een gedachte over “Voor 350 euro de primeur: ’t Zorghorloge

Reacties zijn gesloten.