Neem je pillen op tijd

Medicijnen of de pil vergeten in te nemen, dat hoeft niet meer te gebeuren. Met de MedAlert op je smartphone waarschuw je je zelf als het weer tijd is om te slikken.

Schermafbeelding 2014-04-15 om 11.24.37De MedAlert instellen is simpel:

    1. Tik in welk medicijn en welke dosis je gebruikt
    2. Voer de dagen en tijd waarop je ze moet nemen in
    3. Geef op wanneer je daaraan herinnerd wilt worden

Ping, zegt je smartphone als het tijd is om je pillen te nemen.

Anticonceptie
Je kunt MedAlert behalve als medicijnwekker ook gebruiken om bij te houden welke medicijnen je gebruikt en wat je nog aan voorraad hebt. Zo nodig stuurt hij je naar de apotheek moet om nieuwe medicijnen te halen. Overigens is deze functie bijna overbodig want tegenwoordig waarschuwen de meeste apotheken hun klanten digitaal dat hun medicijnen klaar staan.
Last but not least, de app is ook een handig hulpmiddel om je anticonceptiemiddelen te regelen, hij houdt namelijk je cyclus bij.

Overbodig
Elders in Zorgmag.nl schreven we al hoe slimme nanopleisters apps als deze binnen afzienbare tijd overbodig zullen maken. Maar voor de time beeing is de MedAlert een goeie oplossing voor mensen die medicijnen gebruiken.

Gratis
De MedAlert van GGZ Friesland is voor iedereen gratis te downloaden als iOS en Android. Je hoeft dus niet onder behandeling te zijn.

 

 

Een gedachte over “Neem je pillen op tijd

  1. ik heb deze app gebruikt. hij raakte in de war toen de zomer winter tijd werd.
    daarnaast houd hij geen rest voorraad bij immers bij sommige medicatie mag je na opening niet langer dan xxx dagen gebruiken (druppels of pufjes) dat is niet aan te geven.

Reacties zijn gesloten.