Ideeënmakers gezocht

De gemeente Alkmaar zoekt mensen met slimme ideeën om de zorg en ondersteuning te innoveren. Wie zo’n idee heeft, kan het indien bij het project Slimmere Zorg.

Slimmere zorgDe nieuwe WMO particpatiewet 2015 krijgen gemeentes straks de verantwoordelijkheid voor zorg en ondersteuning van haar burgers. Ze moeten het heft in handen nemen en alles betalen uit het budget dat ze van de rijksoverheid krijgen. Dat betekent nogal wat. De gemeente Alkmaar heeft de uitdaging opgepakt en het project Slimmere Zorg opgericht. Vanuit dit project is ze op zoek naar innovatieve voorzieningen.

Iedereen die mogelijkheden ziet om slimmer om te gaan met de huidige en toekomstige zorgmiddelen, kan  zijn of haar idee aanmelden. Of je nu een ICT-bedrijf bent, een zorgorganisatie, zorgverzekeraar, woningcorporatie, vrijwilliger, mantelzorger, client of ‘gewone’ burger, heb je een idee om de zorg in Alkmaar en omgeving te vernieuwen, schrijf het op en dien het in. Het hoeft geen afgerond projectplan te zijn, ook ideen voor bijvoorbeeld de simpele vereenvoudiging van een procedure zijn welkom.

Het slimme idee moet wel aan de volgende  randvoorwoorwaarden voldoen:

  • eenvoudig te organiseren zijn,
  • meerdere sectoren met elkaar verbinden,
  • rekening houden met de kostenbesparing vanuit het Rijk.

Iedereen kan vanaf nu zijn/haar idee insturen. 

Kijk voor meer informatie op www.slimmerezorg.nl