App stroomlijnt palliatieve zorg

Palliatieve zorg is omvangrijke zorg en komt niet dagelijks voor. Om huisartsen te helpen de juiste aanpak te bepalen, heeft Marije Brüll de ‘Regionale app palliatieve zorg voor huisartsen’ ontwikkeld.

Als het idee voor de app op 22 mei de landelijke zorginnovatiewedstrijd Voor GoedeZorg wint, kunnen Marije en haar collega’s van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant te Eindhoven
 de app verder laten ontwikkelen.
Voor huisartsen is de app dan met een eenvoudige druk op hun smartphone of tablet op te roepen zodat ze snel alle relevante en concrete informatie rond palliatieve zorg in hun regio voor handen hebben. Informatie als de regionale pijnkaart, omrekentabellen, telefoonnummers van bijvoorbeeld het palliatief consultatieteam, regionale samenwerkingsafspraken en een overzicht van de beschikbare palliatieve bedden in de regio.