Google Glass voor de medische klas

Hoe cool is het om als medisch student theorie en praktijklessen te volgen met de Googlebril op je neus? Wie studeert aan de School of Medicine van de Universiteit van Californ (UCI) heeft die kans.

GlassSurgeon1Om te beginnen zetten eerste – en tweedejaars studenten Glass op tijdens hun anatomielessen en cursussen klinische vaardigheden. Derde en vierdejaars studenten dragen de bril voortaan tijdens hun ziekenhuis-stages. In het vierde leerjaar zal, zo heeft de UCI zich voorgenomen, Google Glass volledig geïntegreerd zijn. Uiteraard wordt op het gebruik en toepassingen toegezien door een hooggeleerde professor van ‘spoedeisende geneeskunde en educatieve technologieën’

Glassdoktoren
Inmiddels wordt Google Glass al gebruikt door verschillende medische instellingen. Ze testen de digitale bril bij operaties en onderzoeken of de computer het werk van artsen kan verbeteren. Zo heeft afdeling Irvine van de Californische universiteit Glass al uitgeprobeerd in operatiekamers, intensive care units en op de eerste hulpafdeling.

Ook in het Medical Center in Boston is gebleken dat het dragen van Google Glass zeer nuttig kan zijn. Via Glass kunnen de artsen namelijk heel snel beschikken over alle mogelijke gegevens van de patiënt. Glass dragende dokters waren er al maar medische studenten met een Google bril nog niet. Daar is nu verandering in gekomen, tenminste in de VS.

 

 

Een gedachte over “Google Glass voor de medische klas

  1. Pingback: Google glass proberen? | Zorgmag

Reacties zijn gesloten.