Een zorgtechnicus weet alles over Zorg en Techniek

Zorgtechnicus, is een beroep met toekomst vinden ze bij Zorgtechniek Limburg. Daarom doen ze er alles om jongeren te interesseren voor de (nieuwe) opleiding “zorgtechnicus”.

We weten het allemaal, de zorgsector in Nederland verandert snel. Omdat steeds meer mensen hulp nodig hebben, worden technische systemen en digitale hulpmiddelen ontwikkeld om zorgmedewerkers én zorgvragers te ondersteunen. Zorg aan Zet bracht deze maand het IK-eMagazine uit dat geheel in het teken staat van Zorg en Techniek (link invoegen). Daarnaast heeft Zorgtechniek Limburg een filmpje gemaakt dat leerlingen wegwijs maakt in zorgtechniek.

ROC
Meer specifiek proberen beide organisaties jongeren te interesseren voor de nieuwe opleiding tot Zorgtechnicus. Een MBO 4 opleiding voor leerlingen die graag met mensen werken én graag gebruik maken van technologie.

In Limburg wordt flink aan de weg getimmerd. Hoe zit het eigenlijk in de rest van het land met opleidingen voor Zorg en Techniek?