e-Books over e-Health op de plank

e-Health toepassen en inpassen binnen je organisatie. Je kunt er boeken vol over schrijven. Dat kan je het beste met andere innovatoren doen, vindt Aimpact en aldus geschiedt.


ehealth3e-Health is meer dan alleen het (leren) toepassen van slimme technologische oplossingen in de zorg. Nieuwe middelen aanschaffen en gebruiken is 1 ding maar het moet wel naadloos passen binnen de manier hoe we zorg verlenen en organiseren. Dat betekent ook dat bij de nieuwe middelen en toepassingen een passend zorgproces ‘opnieuw’  uitgevonden moet worden. Of toch op z’n minst opnieuw vorm moet krijgen. Om te laten zien hoe je dat kunt doen en om van elkaar te leren roepen Co Politiek en zijn collega’s van Aimpact innovatoren op mee te schrijven aan een e-healthbook.

500 praktijkvoorbeelden
Deze co-creatie, die in december 2014 verschijnt, gaat 500 relevante e-Health innovaties bevatten. Praktijkvoorbeelden dus waar andere innovatoren, zorgorganisaties en andere betrokkenen van kunnen leren en iets mee kunnen. Iedere e-Health innovator kan een bijdrage leveren aan dit e-Healthboek, een initiatief van Impact.

Hoe creëer je mee?

  • Ga naar https://www.surveymonkey.com/s/cocreatie-ehealthboek
  • Vul de enquête in om te bepalen of jouw innovatie levensvatbaar is.
  • Breng jouw innovatie onder de volle aandacht van tientallen bestuurders en organisaties in de zorg die inmiddels zitting hebben genomen in de Adviesraad.
  • Klopt het? Word co-creator en krijg regelmatige updates en ontvanguitnodigingen voor fysieke co-creatie bijeenkomsten in september en oktober.

Meer info vind je op Aimpact

Nu al voorbeelden?
Wil je nu al klinkende voorbeelden op tafel? Lees dan het E-book ‘eHealth voor Zorgprocesinnovatie’ van Ir. Anneloes Cordia, expert bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Haar definitie van e-Health luidt:

eHealth is het gebruik van ICT bij gezondheidsproducten, -diensten en –processen in combinatie met organisatorische veranderingen om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren” Zo definieert Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam

De client is de leidraad in dit boek. Daarom worden er verbanden gelegd tussen e-Health, doelmatigheid, transparantie en andere kwaliteitsdoelstellingen. Om het allemaal nog duidelijker te maken beschrijft de auteur twee casussen die tot stand zijn gekomen door een samenwerking tussen studenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam, het bedrijfsleven, zorginstellingen en wooncorporaties.

Het E-book ‘eHealth voor Zorgprocesinnovatie, volgens Design for Lean Six Sigma en ISO 9001 (NEN-EN 15224)’ kost € 9,99. Bestellen kan via hogeschoolrotterdam.nl/onderzoek/publicaties.

Een gedachte over “e-Books over e-Health op de plank

  1. Pingback: HIT: hulp bij invoering technologie in zorg | Zorgmag

Reacties zijn gesloten.