Wordt het een HIT? Hulp bij invoering technologie in zorg

Technologie in de zorg bestaat. Omarmen is een ding, invoeren een ander. In Zorgmag.nl een blik op ondersteuning- en samenwerkingsmogelijkheden bij invoering technologie in de zorg. 

idee+actie=veranderingMedicatiebegeleiding, beeldschermzorg, leefstijlmonitoring, domotica en nog veel meer valt onder zorgtechnologie. Maar waar kan jouw zorgorganisatie iets mee? InVoor Zorg! is een van de organisaties die organisaties helpt de juiste keuzes maken.

Bomen en het bos
Vandaag de dag bestaat er een breed scala aan mogelijkheden als we het hebben technologie in de zorg. Maar wat is goed voor een organisatie, specifieke clienten en medewerkers? Wat moet je wanneer kiezen? En, hoe betaal je dat en hoe krijg je je mensen mee? Menig zorgorganisatie ziet door de bomen het bos niet meer. Reden voor InvoorZorg om zorgaanbieders in de langdurige zorg ondersteuning te bieden bij dit proces en de al verzamelde best practices van anderen daarbij in te zetten.

15 deelnemers
Het traject ‘Thematranche Technologie’ start in september 2014 en duurt 1 tot 1,5 jaar. In totaal kunnen maximaal 15 zorgorganisaties mee doen. Zij voeren gelijktijdig ieder hun eigen traject uit zodat ze van elkaars kennis en ervaringen kunnen profiteren.

Voor wie?
Het traject staat open voor zorgaanbieders die met technologie aan de gang willen en hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij de invoering van beeldschermzorg, monitoring, zorgapplicaties.

Maar ook zorgaanbieders die niet verder komen dan een pilot. Of zorgaanbieders die het niet lukt op te schalen, kunnen zich aanmelden.

Andere voorwaarden
De grote gemene deler van het InvoorZorg ondersteuningsaanbod: het is bestemd voor zorgaanbieders die een toekomstbestendige organisatie willen opzetten met inzet van technologie. Uiteraard met het doel: betere zorg voor thuiswonende mensen.

Een andere vereiste is dat de deelnemende organisaties niet hun eigen wielen willen uitvinden en ook zelf hun kennis en ervaringen willen delen. Voldoet jouwe organisatie aan alle overige voorwaarden zoals die op de site van Invoor Zorg  
staan, schrijf je dan in.

Wat  je kunt verwachten van InvoorZorg?

Ondersteuning bij het maken van:

  • een inventarisatiescan en analyse zodat je weet waar kansen en bedreigingen liggen;
  • een zelfmeetinstrument;
  • keuzes (welk resultaat/doel wil je bereiken met technologie);
  • een plan van aanpak.

En

  • hulp bij de Implementatie en borging van de doelstellingen;
  • een coach;
  • uitwisselingsmogelijkheden met andere deelnemers;

 

Aanmelden kan
Tot 1 juli 2014 via info@invoorzorg.nl of rechtstreeks via het aanmeldformulier.

Lees meer over co-creatie  en samenwerking en ondersteuning.