WMO: de uitdaging of wat kan je met ICT?

3 tips met ICT voor grip op eigen regie en langer thuis. Nog een half jaar dan gaat de nieuwe WMO in. Een forse opgave voor wie het aangaat.

Door Annelies Lammers

JSite Annelies Lammerseugd, participatie en  eigen kracht ondersteuning, vallen straks allemaal onder verantwoordelijkheid van de gemeente en er wordt fors bezuinigd. In mijn gesprekken met gemeenten en organisaties merk ik dat ze zoekende zijn naar hoe zij de burgers, cliënten en medewerkers daarbij kunnen ondersteunen

Meer eigen regie?’ ‘Jazeker’, ‘Langer zelfstandig wonen?’ ‘Uiteraard, ‘Betere samenwerking? Natuurlijk…”

Maar de grote vraag is HOE.

Wat nodig is:

  • de juiste info met de Sociale kaart;
  • handige online tools voor professional en cliënt;
  • een webportal en diensten voor meer regie, contact en langer thuis voor bewoners, mantelzorg en professionals.

Gelukkig kun je met nieuwe media en de juiste ICT tools en aanpak de burgers, cliënten en professionals enorm helpen.
Wil je weten wat mogelijk is, wat de do’s en do nots zijn en ook nog tips hebben, lees dan dit artikel. Bovendien kun je je elders op die site opgeven voor de innovatiescan.

De Innovatiescan?
Ja een handige tool waarmee  je zicht krijgt op:

  • waar jouw organisatie staat
  • welke mogelijkheden ICT en nieuwe media nu al bieden om mensen te ondersteunen met eigen kracht, participatie en slimmer werken.

 

Over de auteur
ir. Annelies Lammers is oprichter van en adviseur bij Simpel Contact& Concepts . Deze onderneming ondersteunt corporaties en zorgaanbieders bij het opzetten en implementeren van nieuwe woon-, e-health of dienstverleningsconcepten en courante productmarktcombinaties. Voorbeelden zijn e-health, e-participatie met videocontact of onlinetools en woonzorg(vastgoed)combinaties. Prettig en zelfstandig wonen met wat hulp waar nodig