Dementerenden kunnen ook genieten van een tablet

Afgelopen jaren hebben ruim 1000 mensen met dementie geleerd met een tablet om te gaan. Of ze nu thuiswonen of in een verpleeghuis wonen, ze genieten van de mogelijkheden die het hen biedt. 

hometouch_tabletOudere mensen met dementie blijken wonderwel in staat de tablet te bedienen. Ze kunnen onder andere foto’s en filmpjes bekijken, spelletjes doen en communiceren met hun familie.

De Oproep!
DAZ , een idealistisch bureau gespecialiseerd in de zorginnovatie, wil ook bewoners van verpleeg-afdelingen en kleinschalig wonen de kans bieden met een tablet om te gaan. Daarom zoekt ze afdelingen of locaties die hier aan mee willen werken.

We willen mensen vooral leren gebruik te maken van en plezier te hebben met: foto’s kijken, eigen muziek selecteren en luisteren, filmpjes kijken, beeldbellen met familie (bijvoorbeeld skypen)en eenvoudige spelletjes”,

zo schrijft DAZ in haar oproep. “Kijken hoe ver we met elkaar komen. Blijft het slagingspercentage 100%, of wordt dat minder?”  Wil jij jouw cliënten ook de mogelijkheid ook laten profiteren van wat de hedendaagse techniek hen kan bieden : Geef jouw afdeling of kleinschalig woonproject dan op. meld je aan bij info@anderszorgen.nl.