Wonen we zo in 2040?

Meer weten over het effect van de informatietechnologie in de zorg over tien tot twintig jaar? Ga naar het Omring symposium op  26 augustus in  Hoorn.

Omring beeldzorgInformatietechnologie in de thuiszorg anno 2040, dan heb je het over e-Health. Over robots die je steunkousen aantrekken, een bed dat je wakker maakt, wast en aankleedt. En over domotica, beeldzorg, slimme alarmering en al die andere zaken die het leven van thuiswonende ouderen, chronisch zieken maar ook ‘gewone’ mensen comfortabeler, veiliger en makkelijker kunnen maken.

Beeldzorg
Sinds 2013 is Omring al bezig met de introductie van beeldzorg, een van de onderdelen van e-Health. In dat jaar kregen thuiszorgclienten in Enkhuizen een iPad te leen waarmee ze zorg-op-afstand krijgen. Onlangs zijn daar ook thuiszorgklanten in de gemeente Stede Broec aan toegevoegd. Met zorg-op-afstand via de iPad kunnen zij langer zelfstandig thuis wonen en meer zelf de regie over hun leven houden. Omring streeft er naar dit jaar nog eens 250 cliënten in verschillende gemeentes in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland kennis te laten maken met beeldzorg.

Toekomstmuziek
Om clienten, mantelzorgers, werkers in de zorg en andere betrokkenen en geïnteresseerden kennis te laten maken met e-Health, de mogelijkheden en toekomstscenario’s organiseert Omring het symposium ‘Zo woont u in 2040′  

  • Alexander Klöpping, vertelt over de belangrijkste veranderingen op het internet en de gevolgen.
  • Daan Dohmen van FocusCura geeft uitleg over beeldzorg, alarmering en andere digitale hulpmiddelen.
  • Over Domotica en wat daarbij komt kijken, vertelt Jan Depping die leadmanager Health is bij Microsoft.

Het symposium wordt gehouden in het Van der Valk Hotel Hoorn aan de Westfriese Parkweg in Hoorn. Kaarten kosten € 15,- (voor pashouders € 10,-) en zijn online te bestellen of via omringpas@omring.nl