Plak je wearable op je huid

 

 

De slimme armbandjes waarmee je je misschien nu al je activiteiten volgt en meet,  belanden binnenkort al weer in de kast. In plaats daarvan plak je dan een “pleister” die al jouw  bewegingen en lichamelijke reacties monitort.

pleister meetDe pleister is geen pleister maar een zacht, dun en flexibel apparaatje dat draadloos gegevens verstuurt naar je smartphone of laptop. Ingenieurs van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign en Northwestern University bedachten en ontwikkelden het ding: draagbare elektronica waarbij ‘harde’ chips in zachte, met de huid mee bewegende pleisters zijn verwerkt. De chips bestaan uit silicium, kunststof en siliconenrubber. Binnenin zit een siliconen vloeistof waarvan de werkzame bestanddelen als een elektrische isolator werkt.

Het apparaatje ‘proeft’ het zweet op de huid, analyseert het en geeft daarmee nieuwe mogelijkheden om je gezondheid te monitoren. Als alles goed gaat, is de ‘pleister’ over twee jaar verkrijgbaar.

 

Bron