Samen kletsen over foto’s

Foto’s en filmpjes over leuke of bijzondere gebeurtenissen zet je op Facebook of instagram. Dit is niet voor iedereen gesneden koek daarom komt er een digitaal fotolijstje voor oudere digibeten waarmee ze ook kunnen communiceren.

famatic-in-living-room-connecting-generationsJe kindje heeft een eerste stapje gezet, je uitzicht op de camping is geweldig en dat wil je laten zien aan bijvoorbeeld je opa en oma. Maar die generatie weet nog niet altijd hoe met social media om te gaan en blijft anno 2014 vaak verstoken van die leuke momenten. Reden voor Thijs Suiten cc. om Famatic te ontwikkelen: een digitale fotolijstje om mee te praten.

Iedereen kan ‘t

Famatic is een zogeheten sociale digitale fotolijst waarmee je ouderen (of anderen) foto’s en video’s laat zien die je ook online deelt met vrienden en andere familie. Ze kunnen bovendien op de foto’s of filmpjes die op het lijstje reageren zonder dat ze hoeven in te loggen op Facebook of Instagram.
Het werkt vrij eenvoudig. Je geeft het digitale fotolijstje aan bijvoorbeeld je opa of oma en stuurt vervolgens foto’s naar de Famatic website, een mobiele app of een speciaal e-mail adres. Of je deelt de foto’s en filmpjes automatisch via een koppeling met Facebook of Instagram. De bezitter van het lijstje hoeft verder niets te doen en ontvangt vanzelf de beelden.

Famatic is een startup en probeert momenteel via Kickstarter geld op te halen voor de ontwikkeling van het fotolijstje. Wie voor het lijstje wil intekenen betaalt 229 dollar en krijgt eind oktober een eerste exemplaar van het lijstje toegestuurd. Maar dan moet deze crowdfundcampagne natuurlijk wel de nodige intekenaars opleveren. Interesse? Ga naar de Famatic site.