e-Health storytelling

e-Health wordt steeds belangrijker en raakt alle aspecten van de zorg en keten. Daarom werken 30 auteurs, 80 bestuurders en beleidsmakers en 250 innovatoren met man en macht aan het co-creatie e-Healthboek. Een bundel vol innovatie-inspiratie en -kennis.

high-speed-train-photo03Co Politiek van Aimpact wil met het co-creatie e-Healthboek een zo integraal mogelijk beeld geven van zowel het aanbod, de vraag als alle randvoorwaarden en benodigd beleid. Pas als die zaken eenduidig bekend zijn, kan de e-Health trein versneld gaan rijden.

Zodra het boek klaar is in december geeft het de lezer inzicht in alle aspecten van e-Health. Dus in zowel de behoeften van de cliënt, de businesscase als de best practices en implementatiestrategie.

Ideeëngenerator
In juni schreven we het al: e-Health is meer dan alleen het (leren) toepassen van slimme technologische oplossingen in de zorg. Bij nieuwe middelen en toepassingen hoort een passend zorgproces  en dat moet ‘opnieuw’ uitgevonden worden of vorm krijgen. Met andere woorden: e-Health luidt een ander tijdperk in en alle partijen in de zorg hebben te maken met die verandering. Wanneer bijvoorbeeld enkel een ziekenhuis innoveert en de rest van de keten niet, dan komen we er niet.

Stel je voor, hoe handig zo’n een e-book kan zijn als naslagwerk, ideeëngenerator of zelfs coach. Met zijn beschrijving van tal van slimme, mooie innovaties van A tot Z. Blikken op de visies er achter, de aanpak, de hulpmiddelen en het vervolg.

Opschalen
Je leest er ondermeer in waarom bijvoorbeeld de EigenZorg app zo’n (weliswaar prille maar) mooie innovatie is. Want hoewel IT de enabler van de Eigenzorg app is, is  het geheel  ingebed in een zorgconcept. En dat maakt het juist zo sterk. In het co-boek lees je ook de ins en outs over Pazio, Parkinsonnet of Ksyos. Bestaande innovaties die al veel gebruikt worden.
Het is zonneklaar: e-Health bestaat en wordt al toegepast, het verdient enkel nog opschaling. En door meer e-Healthstories te vertellen, zo hoopt Aimpact, gaan er nog meer mensen warm voor lopen en wordt uiteindelijk de hele keten omgevormd.

Gratis
Het nieuwe e-book komt in december beschikbaar. Gratis. Het is bestemd voor iedereen die met e-Health iets wil bereiken. Het wordt een e-book voor (en door) innovatoren, beleidsmakers, zorgprofessionals, cliënten etc.

Sparren
Daarnaast zijn er voor de innovatoren welke meedoen fysieke co-creatiebijeenkomsten met andere innovatoren, bestuurders, co-auteurs. Hier kun je verder sparren over je innovatie, verdere kennis uitwisselen en netwerken. De bijeenkomsten staan gepland voor 2 oktober en 26 november.

Ook meedoen?
Werk je aan een mooie eHealth innovatie, wil je er over schrijven? Dat kan, houdt er dan wel rekening mee dat de bijdrage voor 1 september bij Aimipact moet liggen.

Meer weten? Ga naar www.aimpact.nl/co-creatie/ of mail (co.politiek@aimpact.nl) of bel (06-46182285) met Co Politiek

Een gedachte over “e-Health storytelling

 1. Wat een goed iniatief . Delen is vermenigvuldigen . We moeten meer doen met minder dat betekent geen geld voor oorlog maar samen de koek verdelen. Net als in de game wereld inzetten waar je goed in bent.

  Waarin zouden we elkaar in kunnen versterken.

  Communicatie , Menselijke Maat, Welbevinden , veiligheid .

  Prijs zoekt uitbreiding !

  http://www.slideshare.net/IngelaDeWitte/eigenzorg-app-wint-prijs-bij-health-app-awards-2014

  Hoor het graag,

  Hartelijke groet,

  Ingela De Witte 0623698192. IngelaDeWitte@EigenZorg.com

Reacties zijn gesloten.