Crowdfunding voor dieetadvies

DietCetera wil 40 extra verschillende Voedingsplannen maken. Dat kost een ton. Om dit te financieren heeft ze een crowdfundingactie opgezet. Heel modern. Tegelijkertijd geeft de organisatie ‘ouderwets’ papieren boeken met Voedingsplannen uit. Hoe rijmt dit met elkaar? 

gezond etenTe dik? Te dun? Een Ziekte of aandoening of andere voeding- of spijsverteringproblemen? Gezonder willen eten?

DietCetera verschaft digitale voedingsadviezen én papieren boeken onder de titel ‘Uw Voedingsplan’.
Een papieren boek, is dat nog wel van deze tijd?

“Ja”, zegt Leo Vuijst van DietCetera. “Bij ons krijgt men the best of both worlds: een digitaal verworven advies in boekvorm plus de mogelijkheid om online aanvullende vragen te stellen of begeleiding te krijgen. In feite hebben we het hier over een combinatie van de moderne digitale tijd en de werkwijze van de klassieke diëtist: mondeling adviseren en een foldertje meegeven.”

Lucratief
Er is veel vraag naar de unieke voedingsplannen van DietCetera. Daarom wil de organisatie 40 extra voedingsplannen ontwikkelen. Per voedingsplan en voedingsdoel kost dat gemiddeld €2.500. Voor veertig voedingsplannen extra is dus een ton nodig.

Om daar aan te komen is de crowdundingactie opgezet. Een lucratieve investering want wie minimaal 250 euro inlegt krijgt 7% rente. In het filmpje wordt uitgelegd wat het project inhoudt. Duidelijk wordt ook dat je naast het mooie rendement vooral ook investeert in gezondheid voor lichaam en geest.

Inmiddels staat de teller op €16.000 dus nieuwe investeerders zijn nog steeds van harte welkom.
‘Uw Voedingsplan’ in boekvorm is een naslagwerk afgestemd op het voedingsdoel, geslacht en leeftijd van de besteller.

Van digitaal naar gedrukt
In Zorgmag.nl van januari kon je al lezen dat Dietcetera haar bestaan begon met een website vol uitgebreide informatie, online advies en begeleiding. Een site waarop je kunt inloggen met een smartphone, computer, laptop of tablet. Waar jij bepaalt wat je wilt bereiken met voeding. Een online platform ook waar je het complete scala aan mogelijkheden voorgeschoteld krijgt, of het nu gaat om afvallen, voedselallergie, leeftijdsgebonden voeding, vegetarisch of halal eten, speciale voedingsstoffen of een ziekte.

Wie bij DietCetera een voedingsadvies op maat aanvraagt krijgt een e-document toegemaild. Je kunt er zo vanaf het scherm mee aan de slag. “Maar”, zo betoogt Vuijst, “dat is nou ook net de crux. Voor bepaalde mensen is het van ‘t scherm lezen gewoon lastig. Daarnaast worden online adviezen door sommigen met argusogen bekeken, ze denken: iedereen kan je wel zo’n email sturen. Vandaar dat we (toch) een papieren boek uit brengen over voedingsadviezen.”

Gewoon lekker jouw persoonlijke advies op schoot, dat is dus een extra voordeel aldus DietCetera. Daarnaast kunnen diëtist en cliënt er hun eigen aantekeningen in maken. Zo wordt het ook een interessant naslagwerk om het vooropgestelde voedingsdoel te bereiken. Bovendien blijft de opgedane kennis (digitaal) bewaard en blijft deze – inmiddels flink gegroeide – kennisdatabase in principe door alle diëtisten te gebruiken.

Meedoen aan crowdfunding
Wil je €250 of meer investeren in de voedingsplannen ga dan naar de DietCetera site.

Voor jezelf of iemand anders een eigen voedingsplan van ca 80 pagina’s dik bestellen kan ook via die site.  Het boek kost €39,95. Het is de overigens bedoeling dat ‘Uw Voedingsplan’ straks ook via apothekers, huisartsen, thuiszorginstanties, medisch specialisten, gemeentes, belangenverenigingen en andere diëtisten besteld kan worden.