Arts in je broekzak

Altijd je eigen arts in je broekzak. Dat kan met de Thuisarts app. Een officiële app van Het Nederlands Huisartsen Genootschap met objectieve informatie over ziektes en gezondheid.

Voordat je straks met je huisarts gaat  praten, is het misschien verstandig om de Thuisartsapp te downloaden en te raadplegen. Hierop vind je informatie over allerlei ziektes en aandoeningen, variërend van hoofdpijn en slaapproblemen tot reuma en nog veel meer. Je leest er van alles over de verschijnselen, de oorzaak en je krijgt advies en tips. Of je kunt een zelftest doen op deze app als je twijfelt of je wel naar je huisarts moet.

Thuisarts

Lichaamsdeel
Helemaal mooi aan deze app is dat je op een tekening lichaamsdelen en organen kunt aanklikken waarover je meer wilt weten. Er zijn tekeningen van een vrouwelijk lichaam, een mannelijk lichaam en een kinderlichaam. Met de laatste krijg je van alles te weten over kinderziektes.

Medicatiewekker
Maar er is meer, je kunt op de Thuisarts app ook de gegevens zetten van je arts. Handig in noodgevallen. Daarnaast is er ruimte om aantekeningen te maken over je klachten, het behandelplan en kan je medicatie(herinneringen) instellen waar je weer ook notities bij kunt zetten. En je kunt een vervolgafspraak plannen in de app. Uiteraard kan je jouw app beveiligen met een wachtwoord. Nadeel is wel dat als je je wachtwoord kwijt bent, je de app opnieuw moet installeren.

Je kunt Thuisarts gratis downloaden voor Android  of iOS