Doe het zelf: reanimeren

Weet jij wat je moet doen als iemand een hartaanval krijgt? De meeste mensen weten het niet. Maar met de CPR RSQ Assist kan iedereen reanimeren. Nu al in de VS te koop. Wie haalt hem naar Nederland?

De CPR RSQ Assist ontwikkeld door de Amerikaan Joe Hansson is door het Amerikaanse FDA goedgekeurd en inmiddels online te koop voor 80 dollar. Het bijzondere aan het apparaat is dat het degenen die de reanimatie, de hartmassage geeft, stap voor stap begeleidt.

CPR RSQ AssistMakkie
Hansson’ s doel is om er voor  zorgen dat veel meer mensen een reanimatie durven te beginnen. Gewoon omdat het makkelijk is uit te voeren met dit hand-held spraakgestuurde apparaat. Want krijgt iemand in je omgeving een hartaanval, dit is dan wat je moet doen.

  1. Bel 112
  2. Pak de CPR druk op de rode knop
  3. Plaats het apparaat midden op de borst van het slachtoffer
  4. Druk hard en snel.

De ontwerper zelf heeft de band met instructies ingesproken (het is dus nog in het Engels). Aan de hand daarvan geef je de patient 100 hartmassages per minuut gedurende 2 minuten op een diepte van 2 minuten midden op de borst van de patiënt. Bij de constructie van het apparaat is ervan uitgegaan dat het op elke patiënt moet passen zonder dat de ribben gaan scheuren.

Technische details

De CPR RSQ Assist® is uitgerust met een audio-en visuele metronoom (om het tempo aan te geven)met knipperend rood LED-licht en gesproken instructies

Zo werkt het    en meer informatie vind je hier