Met de social app de wijk in

De sociale kaart binnen handbereik hebben, is handig voor wijkprofs. Daarom liet  MEE Rotterdam de social app bouwen. Wijkprofs hebben nu alle info over 50.000 organisaties altijd bij de hand.

MEE-app onderwegMEE ondersteunt mensen met kind of een partner met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel of autisme. Zoveel mensen, zoveel situaties en zoveel vragen om  oplossingen voor te vinden. Om alle mogelijke  antwoorden van organisaties in beeld te brengen, heeft MEE Rotterdam eerst een digitale sociale kaart gemaakt. Als logisch vervolg daarop hebben ze nu de social app met adressen en informatie van 50.000 organisaties die iets doen met arbeid, onderwijs, wonen, welzijn.

Aanpakken
Met de app kunnen bijvoorbeeld de ‘in-de-wijk-profs’ onderweg, of bij de client thuis, bekijken welke organisatie, instantie, instelling kunnen helpen bij het aanpakken van vragen of problemen. De app zet alles op een rijtje en de client krijgt het resultaat meteen in zijn mailbox  of per post thuis. Zo kan hij of zij  direct de eerste stappen zetten en dat bevordert de zelfredzaamheid.
Ook de consulenten en andere zorg- of welzijn medewerkers varen er wel bij. Zij beschikken nu altijd en overal over de  sociale kaart. Bovendien kunnen ze de app gebruiken als agenda of minidossier want ze kunnen er ook makkelijk hun eigen informatie, contactpersonen en afspraken aan toevoegen (en weer delen).

Voor profs en burgers
Behalve de ‘prof-in-de-wijkapp zijn er ook de:

  • Voor ‘de burgers’ is er de digitale sociale kaart waarmee ze online op zoek kunnen naar antwoorden op vragen over bijvoorbeeld de basisscholen in de gemeente, hulpvragen rondom zelfstandig wonen, zorg, financiën en andere zaken des levens.
  • Voor de ‘kantoorprof’  een webtoepassing met  informatie over hoe zij het best en snelst de weg kunnen vinden naar de juiste dienstverlening voor hun klanten.

De Sociale kaart van MEE Rotterdam bevat momenteel info over voorzieningen in Rotterdam, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. In 2015 volgen de overige gemeenten.

Meer weten of zelf zien hoe het werkt? MEE Rotterdam geeft vrijblijvend een presentatie aan gemeenten en zorginstellingen. Contact:
 Jan Wapenaar, via 010 282 11 11 of jan.wapenaar@meerotterdam.nl.