Wat moeten we nou (4)

Bij BLOOMILY ligt de nadruk op informatie delen op een leuke manier. Dan is het namelijk aantrekkelijk om deel uit te blijven maken van de community, zo is het idee. Deel 4 van de miniserie over (de keuze voor) sociaal intranets, communities, apps en online ‘samenwerkingsplatforms’. omslag_facebook BLOOMILY‘Mantelzorg’, ‘participatiesamenleving’, ‘WMO’, ‘empowerment’, ‘eigen kracht’ dat is waar BLOOMILY om draait. Het is kortweg, een online netwerktool voor mantelzorgers en hulpbehoevenden.

Leuk
Ruud van Eijk en Sophie Blaauw richtten in maart 2013 BLOOMILY op vanuit de gedachte dat iedereen ooit, vroeg of laat, eens voor iemand zal moeten zorgen.

Hoe gaan we dat organiseren en hoe zorgen we ervoor dat het ook nog een beetje leuk blijft,  

Het antwoord: we ontwikkelen een online netwerktool die zelforganiserende netwerken ondersteunt. Netwerken van mantelzorgers als familieleden, partners, vrienden, buren of collega’s. De ingrediënten voor de tool, ofwel de community zijn: gebruikersvriendelijkheid (want simpel), veilig en besloten.

Efficiënt
“Door moderne technologie en sociale aspecten toe te passen ondersteunen we de informele verzorgers bij hun intensieve taak”, legt Sophie uit.
BLOOMILY is een community met praktisch in te zetten middelen zoals dagboeken, gedeelde agenda’s en makkelijk te raadplegen ‘to do’ lijstjes. Allemaal zaken waarmee iemand zijn zorg kan coördineren en organiseren. Bovendien is deze community een handige tool voor de professionele zorgers. Door hen toegang te geven tot de agenda’s van hun cliënten en/of patiënten, kunnen ze efficiënter werken en krijgen ze intensiever contact met de rest van de familie.

Sociaal
Hoe simpel kan het zijn? Je creëert een eigen besloten netwerk van verzorgers, familieleden en vrienden binnen het online netwerk BLOOMILY en wisselt daar allerhande gegevens uit. Zoals:

 • overpeinzingen en dagelijkse wetenswaardigheden in het dagboek;
 • afspraken met de huisarts, fysio en thuiszorg via de agenda;
 • notities en boodschappen op de de to-dolijstjes
 • foto’s en andere leuke verhalen en anekdotes.

Vooral de toegevoegde sociale component maakt het ook leuk voor de netwerkers om met elkaar in contact te blijven en op de hoogte te zijn. Dat is nodig, vinden Van Eijk en Blaauw, want contact maken en (onder)houden is niet zo vanzelfsprekend als we allemaal denken. Vooral ouderen en chronisch zieken kunnen snel geïsoleerd raken door het verlies van hun dagelijkse contacten. En daar biedt deze eenvoudige community dus een oplossing voor.

Makkelijk
Een eigen netwerk aanmaken is zo gepiept:

   1. Surf naar https://bloomily.com
   2. Klik op aanmelden en voer de gevraagde gegevens in.
   3. Je ontvangt meteen een activatiecode in je inbox. Zodra je deze hebt geactiveerd is je netwerktool klaar voor gebruik.
   4. Kies eenmaal ingelogd voor de optie ‘nieuw netwerk aanmaken’ en voer de gegevens in van degene die de zorgt ontvangt.
   5. Via de knop ‘Beheerportaal’ kan je iedereen die zijn/haar steentje bijdraagt in de zorg rondom ‘jouw’ persoon uitnodigen mee te doen door invoering van hun emailadres.

Voilà je netwerk staat!

BLOOMILY is een gratis netwerktool zonder beperkingen in netwerkgrootte. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wil je echter een community opzetten voor meer dan drie verschillende mensen, neem dan even contact op met BLOOMILY.

Meer weten over BLOOMILY? Kijk op www.bloomily.com of bel met Sophie op +31 6 14443305. Mailen kan ook naar sophie@bloomily.com.