Slimme zorg bijeenkomst

Bij Alkmaar begint de victorie, zo lijkt het nu daar op 29 augustus de Grote Finale Slimmere Zorg wordt gehouden. Zes ideeënmakers pitchen er hun idee om  er (met financiële steun van de gemeente) een winstpakker van te maken.

© Fotostudio Wick Natzijl,www.wicknatzijl.nlDe nieuwe Wmo is een feit. Net als alle gemeentes moet ook Alkmaar werken aan nieuwe oplossingen om mensen veiliger en langer thuis te laten wonen en hun eigen netwerk te versterken. En, aangezien het 2014 is, wil Alkmaar meteen aan de gang met slimme technologische toepassingen.

Om ook de burgers hierin te laten participeren, dus mee te laten denken (en doen), en de zorgpartijen bij elkaar te brengen is het platform Slimmere Zorg opgericht.

The pitch
Iedereen met ideeën over slimmere zorg kon zijn of haar idee indienen. Inmiddels zijn er meer dan 100 ideeën binnengekomen en bestaat het netwerk uit ruim 400 actieve leden. Wethouder Anjo van de Ven, de trekker van Slimmere Zorg, zal tijdens de Grote Finale de prijzen uitreiken. Daarom staan de 6 meest opzienbarende en tot de verbeelding sprekende ideeënmakers de 29e op het toneel van De Vest om hun idee te pitchen.
In de zaal zijn de dragers van eervolle vermeldingen te vinden, naast innovatoren, vooruitstrevende zorgprofs, financiers en andere bij slimme zorg betrokken partijen.

Gratis entree
Eenieder die geïnteresseerd is in de innovatieve ideeën, meer willen leren over (de kracht van) crowdsourcing en wil netwerken is van harte welkom. De bijeenkomst op 29 augustus van 13.00-17.00 uur is gratis.

Slimste huis
Het platform Slimmere Zorg blijft ook na de prijsuitreiking volop in ontwikkeling. In september wordt Het Slimste Huis geopend. Dan is Alkmaar een ideeënuitwisselingsplek en inspiratiebron rijker. Een plek ook waar ideeënmakers een praktische duw over de drempel kunnen krijgen.

Op de website staat alles over het project Slimmere zorg. Je direct aanmelden voor de 29e kan hier