Crowdfunding? Werkt dat?

De crowdfundingactie voor de e-Nose is geslaagd, op 26 augustus was de buit binnen!

 

Innovatie in de zorg versnellen door ideeën met crowdfunding te financieren en innovatoren, financierders en andere betrokkenen te verbinden. Dit is wat de Zorgfunders voor ogen stond voor de Aenose TM.

e-nose Allereerst, wat is crowdfunding?
Met Crowdfunding kan je mede-eigenaar worden van nieuwe ondernemingen. Oneplanetcrowd biedt meerdere aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Zo kan je in ruil voor een financieel bijdrage kiezen uit een tegenprestatie in de vorm van een product, rente op een lening of mede-eigenaarschap in een groeibedrijf

Aenose
The eNose Company bijvoorbeeld heeft de Aeonose™ ontwikkeld. Daarmee kunnen diagnoses voor bepaalde soorten kanker sneller en pijnloos verlopen. Het apparaat  kan nu al snel en betrouwbaar hoofd-halskanker vaststellen met behulp van ademanalyse.
De patiënt blaast enkele minuten in de AenoseTM waarna binnen 15 minuten de uitslag van de test bekend is. Het streven is dat dit op termijn het op grote schaal weefsel afnemen in het hoofd-halsgebied komt te vervallen in ruil voor deze goedkopere, snellere en patiëntvriendelijkere methode.

Positieve resultaten
De resultaten van de eerste studies die samen met het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) zijn uitgevoerd waren positief. Daarom is nu de tijd om geld bij elkaar te sprokkelen voor vervolgstudies, versnelde marktintroductie en pilots voor andere aandoeningen zoals borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker en onder andere ook hart- en vaatziekten. Voor 1 september willen de Zorgfunders tweeënhalve ton ophalen.

Oneplanetcrowd
Het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa, start op 1 oktober een landelijke campagne voor alle deeleconomie ondernemingen die financiering zoeken. In een deeleconomie staat het delen centraal  in plaats van zelf willen bezitten.  Nieuwe deeleconomie initiatieven die ook willen deelnemen aan de campagne kunnen zich tot uiterlijk 15 september aanmelden via het platform van Oneplanetcrowd. Hier vind je ook meer informatie over het eNoseproject. En je kunt er gelijk meedoen aan de eNosecampagne. Op dit moment staat de campagneteller op ruim 230.000 euro, dus er is nog maar 20.000 € te gaan…