Gezond gedrag voor je nieren

Gezond eten, bewegen en medicijnen op tijd innemen helpen nierpatiënten verdere achteruitgang te voorkomen. Coach4Life motiveert hen.

Coach4Life app nierpatientenDe app ontwikkeld door de Nierstichting samen met nierpatiënten en zorgprofessionals werkt op een eigenlijk zeer voor de hand liggende manier. De basis ligt in gedragstherapie en bestaande wetenschappelijke inzichten rond pijnbestrijding, therapietrouw en revalidatie. De app leert dus mensen actief en intuïtief tot nieuw gedrag te komen.

Dat gebeurt door patiënten zelf persoonlijke doelen te laten stellen waardoor de app als het ware hun persoonlijke coachomgeving wordt. De doelen kunnen variëren van meer bewegen, medicijnen tijdig innemen, vaker ontspannen, tot bijvoorbeeld het ondernemen van sociale activiteiten .

Gedragsverandering
Coach4Life maakt deel uit van een zelfmanagementprogramma voor nierpatiënten. Dit programma van de Nierstichting omvat de website www.mijnnierinzicht.nl, een groepstraining, een zelfzorggids en nu de app Coach4Life.  De Nierstichting onderzoekt momenteel de effecten van de app op gedrag en gezondheid.

De app is gebouwd door Little Chicken Game Company en het Center for Applied Games en gratis te downloaden in de App Store en de Play Store.

Deze blog is eerder verschenen in de HealthD-nieuwsbrief van oktober 2014.