Chip voorkomt zwangerschap

Goed nieuws voor mensen die (nog) geen baby willen. Een anti-conceptiechip mét afstandsbediening: 16 jaar niet zwanger worden. 


anti conceptie Momenteel werken Amerikaanse wetenschappers nog aan de chip. Testen moeten uitwijzen of het onder de huid geïmplanteerde apparaatje inderdaad ongewenste zwangerschap voorkomt. Geclaimd wordt dat de chip je tot 16 jaar beschermt tegen ongewenst zwanger worden. Na die periode moet je wel een nieuwe chip laten aanbrengen. Wil je in de loop van die 16 jaar toch zwanger worden,  dan zet je de chip gewoon uit.

Plaatselijk verdoofd
De chip werkt met hormoonafgifte. Vanuit het mini reservoirtje op de chip wordt iedere dag 30 microgram anticonceptiemiddel (levenorgesterol) afgescheiden. Artsen kunnen de chip van 20x20x7 millimeter binnen een half uur in je arm, buik of billen implanteren. Je wordt daarvoor plaatselijk verdoofd. Het –nu nog naamloze- anticonceptiemiddel komt, als alle testen positief verlopen, over een jaar of drie op de markt. In de tussentijd is het verstandig om de ouderwetse pil of condoom te gebruiken voor wie niet zwanger wil worden.