Smartwatch verwarmt je huis

Kijk op je horloge en zet de verwarming thuis wat hoger. Je smartwatch is namelijk verbonden met de thermostaat.

nest_nl_hand_app-c09aa1ceJe staat op het punt om naar huis te gaan en wilt in een lekker verwarmd huis komen. Eén blik op je horloge of je smarthone leert je hoe warm het thuis is en met je app kan je de verwarming hoger of lager zetten. We hebben het over de Nest thermostaat  die op zichzelf al uitermate slim is en nu ook nog eens ondersteund wordt met een Pebble smartwatch.

Lerende thermostaat
De thermostaat zelf is ook al een brok technisch vernuft want zelflerend. Zodra hij aan de muur hangt, verzamelt hij informatie over je huis en manier van leven. Zo weet hij dat je iedere morgen om 8 uur de deur uitgaat om naar je werk te gaan en zet dan de temperatuur lager. Binnen een week weet hij ook hoe laat je naar bed gaat en in welke temperatuur je het beste gedijt. Al lerende stelt de thermostaat een persoonlijk schema voor je op en als je het anders wilt, stel je het gewoon bij. Een voordeel is ook dat de thermostaat er mooi uitziet en in verschillende kleuren te koop is.

nest_nl_stand_table-65bacb28

Internet of things
De thermostaat werkt behalve met het horloge ook met apps op een smartphone of tablet. Verder kan je er de brandmelder en sprinklerinstallatie mee bedienen. Weer zo’n voordeel van het internet of things waarmee allerhande apparaten met elkaar verbonden kunnen worden. De thermostaat kan aangesloten worden op vrijwel alle bestaande cv-ketels, wel kan je dat het best door een erkend installateur laten doen.

Je kunt de thermostaat kopen in de webwinkel van Nest voor 219 euro.