Ken de kwaliteit van licht en lucht om je heen

Zon, zomer, bloeiende bomen, vuurwerk allemaal mooi en leuk maar een ramp als je allergisch bent. Met een TZOA weet je precies waar je aan toe bent.  

TZOAEen mooie oplossing voor allergiepatiënten, mensen met hooikoorts of astma deze wearable. De badge, want dat is het, slaat alarm bij een slechte luchtkwaliteit, een te hoge luchtvochtigheid en meet bovendien het UV gehalte.
De UV-sensor waarschuwt voor teveel zonlicht, andere sensoren voor een tekort aan daglicht en een mogelijk vitamine D tekort.
Zo kan je op tijd een raampje open zetten om frisse lucht binnen te laten, of juist een raam dicht doen als het te vochtig wordt in huis. Wie zijn huid wil beschermen tegen teveel zon of UVstraling kijkt op het metertje en zoekt tijdig de schaduw op.

Fijnstof
De TZOA werkt via sensoren die de luchtkwaliteit in de gaten houden en een UV-sensor. Ze meten de concentratie van schadelijke deeltjes (fijnstof) en detecteren de verschillende pollen. Je kunt de verzamelde gegevens delen met andere gebruikers en bouwt zo tegelijkertijd aan een overzicht van de luchtkwaliteit op verschillende plekken.

De TZOA is nog under construction maar je kunt je er al wel op inschrijven: voor een kleine 100 euro heb je hem in augustus in huis

 

Bron: Wearable