Beweeg ik wel genoeg? Neem een fitnesstracker

Een beetje sporter wil graag weten wat het sporten met hem of haar doet. Anderen willen weten of ze überhaupt wel voldoende bewegen. Met een fitnesstracker krijg je antwoord op die vragen, maar welke kies je? 

FitnesstrackerBasis
Allereerst heb je de basic slimme trackers. Je draagt ze in een hoesje of riem. Ze tellen je stappen, houden je slaappatroon bij, je activiteitenniveau en het aantal verbrande calorieën. In de meeste gevallen kan het activiteitenoverzicht gedeeld worden via een app op je smartphone en die van de anderen. Daarmee krijgen ze ook een sociale functie.

Waterdicht
Een stapje verder gaat de Misfit Flash. Voor 50 dollar koop je hem in de vorm van een horloge of clip. Click hem aan je kleding tijdens het sporten of draag hem als horloge tijdens het zwemmen (de tracker is waterdicht en je kunt er zelfs tot 30 meter diepte mee duiken). De batterij gaat maanden mee. Je kunt hem hier bestellen.

Workout
Nog geavanceerder is de jongste uitvoering van de Jawbone, de Up3. Dit slimme comfortabele, waterdichte, rubberen armbandje is zelflerend want hoe meer je doet hoe meer hij registreert. De ingebouwde bewegingssensor telt je stappen, meet je nachtrust en je workouts en geeft ook nog eens feedback over je maaltijden en calorieverbruik. Op je app kan je alle ins en outs terugzien en –desgewenst- ook die van je partner, familieleden of vrienden met wie je sport of op dieet bent. Voor nog geen 180 euro  koop je de Up.

De Basis Piek ziet er uit als een horloge en meet zeer gedetailleerd je calorieën, stappen, slaapstadia, transpiratie en lichaamstemperatuur. Meer functies maken het ook wat duurder, je koopt deze traceer voor een kleine 200$.

Anti-stress
Van een andere orde is de Spire, een draadloos oplaadbare clip die je ademhaling meet. De bijbehorende app geeft je ademhalingsoefeningen zodat je in tijden van stress rustig wordt. De Spire kost $149,50  

Een uitgebreid overzicht over nog veel meer fitnessmeters vind je op deze (Amerikaanse) site  en hier de reviews.