Meet je bloeddruk overal

Is je bloeddruk te hoog of denk je dat? Breng het goed in kaart met de “ambulante” bloeddrukmeter. Die meet jouw boven- en onderdruk ieder uur van de dag. Of vaker als dat moet.


bloeddrukmeter 2De nieuwste versie ambulante monitoren zijn gemakkelijker te gebruiken dan ooit. Je draagt deze nieuwe wearable de hele dag als een manchet om je bovenarm. De manchet maakt draadloos verbinding met een app op de smartphone en deponeert daar alle gegevens die hij meet.
Samen met het door jou als patiënt bijgehouden activiteitendagboek vormt deze data waardevol onderzoeksmateriaal. Je arts kan aan de hand van die gegevens heel exact bepalen of er serieus sprake is van hoge bloeddruk en zo (toekomstige) hartaanvallen, beroertes en hart-en vaatziekten  voorkomen. Al met al geeft dit 24 uurs “inkijkje” tot 40 procent betere voorspellingen dan de handmatige bloeddrukcontroles door de dokter.

De nieuwe bloeddruk wearable is ontwikkeld door Kaiser Permanente Center for Health Research.