Voor de zorg! Protocol voor beeldbellen

Eindelijk, er is een protocol (WSP) waarmee gebruikers van verschillende beeldzorgapplicaties elkaar kunnen beeldbellen. OpenBeeldzorg liet het protocol geboren worden, professionals uit de zorg en de ICT stonden op 9 maart aan de wieg.

HIMG_0818et  protocol moet open beeldbeloplossingen mogelijk maken. Dat bespaart gebruikers van beeldzorgoplossingen niet alleen kosten en frustraties, maar vergemakkelijkt ook de uitrolin de Nederlandse zorg.

WSP
Het protocol draait om WSP; ontwikkelaarsbestanden die er voor zorgen dat gebruikers van verschillende beeldbeloplossingen elkaar kunnen vinden en met elkaar kunnen beeldbellen. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop, aldus de initiatiefnemers Corné Eshuis van CareScreen, Maartje van Hees van DoelgroepTV, Gijsbert van der Linden van ViePlus en Foppe Rauwerda van Beeldzorgadvies.
Het protocol is te downloaden via www.openbeeldzorg.nl.

In praktijk
Op de informatiemarkt van de Dag van de Beeldzorg konden de aanwezigen het protocol in werking zien en met elkaar beeldbellen vanuit vier verschillende beeldbelvormen.

OpenBeeldZorg wil beeldcommunicatie in de zorg net zo eenvoudig maken als een gewoon telefoongesprek. Hiervoor biedt en promoot zij een open standaard waarmee cliënten, mantelzorgers en zorgverleners met elkaar kunnen beeldbellen, ongeacht welk systeem ze gebruiken. Meer weten? Mail naar info@beeldzorgadvies.