Slimme persoonsalarmering in leuk jasje

Met één druk op de knop mantelzorgers, zorgverleners en/of de meldbank op de hoogte brengen in geval van nood. Dat kan vanaf deze zomer met Abel.

Collectie AbelWe hebben het over een slimme knop voor mobiele personen-alarmering die er ook nog eens heel goed uitziet. Gekoppeld aan een smartphone of tablet via Bluetooth Low Energy is Abel geschikt voor zowel zorgorganisaties als voor zefstandig wonende ouderen.

De gebruiker kan naar wens contactpersonen of professionele opvolging op de Abel applicatie invoeren. In geval van nood, dat wil zeggen, zodra er op de knop wordt gedrukt worden zij gewaarschuwd.

SlimoTheek
Doordat Abel is uitgevoerd in zowel een sieraadvorm als clip voor aan de broek lijkt het een aantrekkelijk apparaatje voor diverse doelgroepen. Of dat inderdaad het geval is, laat Zorgmag.nl graag door ouderen zelf uittesten. Naar verwachting zal Abel deze zomer ook worden opgenomen in de SlimoTheek van de Expeditie-SlimThuis.

Eenvoudige integratie
Apps zijn hot, ook in de personenalarmering. Steeds meer organisaties proberen de valkuilen van traditionele personenalarmering op te lossen door middel van moderne applicaties. Echter soms is het gewoon niet praktisch om je telefoon of tablet te gebruiken in geval van nood.
“Veel organisaties willen mobiele personenalarmering inzetten, maar de gebruiksvriendelijkheid van smartphone en tablet applicaties schiet te kort. Abel kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande of nieuwe applicaties, waarmee we de voordelen van mobiele technologie en traditionele personenalarmering bij elkaar brengen”, aldus Joost van den Broek, directeur van Abel Innovation Lab. “We gebruiken moderne technologie, zoals draadloos opladen, om ervoor te zorgen dat Abel zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en eisen van de eindgebruiker”

Over Abel Innovation Lab
Abel Innovation Lab, een van de Top 10 zorg-start-ups in Nederland, ontwikkelt nieuwe producten en diensten voor de gezondheidszorg. Hierbij staat de integratie van technologische innovaties in het dagelijks leven van mensen centraal. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich nu al inschrijven om Abel uit te testen binnen hun organisatie via www.yourabel.com.