Expeditie-SlimThuis vergroot kennis senioren over slimme techniek

De Expeditie-SlimThuis met SlimoTheek gaat letterlijk naar ouderen toe om hen uitleg, informatie en praktische handvatten te geven over slimme techniek en lang en plezierig thuis wonen.

printscreen foto homepage expVergroot de bewustwording en informatievoorziening rond eHealth en domotica bij senioren, zo luidde de aanbeveling van de minister en Nictiz in 2014. Onlangs onderstreepte de Woonmonitor 2015 dit nog eens stevig, reden genoeg om de Expeditie-SlimThuis met SlimoTheek op te richten..

De Expeditie-SlimThuis organiseert organiseert laagdrempelige informatiebijeenkomsten bij mensen in de buurt. Doel is ouderen,chronisch zieken, mensen met een beperking en andere consumenten een zo breed mogelijk beeld te geven van slimme technologische hulpmiddelen voor huis-tuin-en-keukengebruik. In de bijbehorende SlimoTheek kunnen expeditiebezoekers bovendien een aantal van die slimme artikelen zien, aanraken en (thuis) uitproberen. Met deze informatieve en tegelijkertijd praktische aanpak wil de Expeditie de zelfredzaamheid van de Expeditiebezoekers vergroten.

Profs
Er zijn ook Expeditie-SlimThuisbijeenkomsten met SlimoTheek voor (aankomende) zorgmedewerkers, leerlingen aan zorgopleidingen, medewerkers van WMO loketten en andere (gemeentelijke)organisaties. Hen biedt de Expeditie de nodige kennis en achtergronden opdat zij hun cliënten to-the-point kunnen adviseren over de inzet van domotica, wearables en eHealth. Tegelijkertijd kunnen de profs zo ervaren zij hoe zij met eHealthtoepassingen hun werk efficiënter kunnen inrichten.

Vragen, dilemma’s en antwoorden
Tijdens de Expeditie komen vragen aan de orde als:

  • Hoe kunnen wij met behulp van techniek comfortabel, veilig en zelfstandig blijven wonen?
  • Hoe draagt technologie bij aan prettig wonen, leven en een gezonde leefstijl?
  • Hoe kan ik met technologische hulpmiddelen mijn ouders of cliënten nog beter ondersteunen?
  • Wat is er eigenlijk allemaal al? Hoe werkt het? Wat kost het en hoe privacyveilig is het?

SlimoTheek vullen
De SlimoTheek wordt gevuld met voorbeelden van slimme technische toepassingen voor thuis. Met de Obli bijvoorbeeld, die mensen helpt voldoende te drinken en de Mother, met haar op verschillende functies inzetbare sensoren. Om de SlimoTheek verder te vullen, wordt er zeer binnenkort ook een crowdfundactie gestart via http://www.Slimmersamen.nl van de gemeente Alkmaar.

“We zijn ervan overtuigd dat slimme technologische hulpmiddelen ouderen en anderen kunnen helpen comfortabel, veilig en prettig thuis te wonen. Maar dan moeten ze wel weten dat die producten bestaan en hoe ze werken. Met de Expeditie-SlimThuis en de SlimoTheek laten we zien en ervaren hoe gewoon techniek kan zijn.”

Meer info of reserveren
ticket_expeditie_slimthuis_rgbWelzijnsinstellingen, Verenigingen van plattelandsvrouwen, Rotary en andere clubs, leden van patiëntenverenigingen, mantelzorgorganisaties, zorginstellingen en gemeentes kunnen meer lezen over de Expeditie en een bijeenkomst reserveren via de site van de Expeditie-SlimThuis.nl