Hartslagmeter voor binnen en buiten

Een zwarte band met een ovalen apparaatje, bindt het om je borstkas en je hebt een hartslagmeter en calorieënteller voor binnen en buiten.

De nieuwe Wahoo TICKR X Multi-Sport Motion & hartslagmeter is gemaakt voor hardlopers, fietsers, zwemmers en binnensporters. Zelfs wandelaars kunnen er hun passen en (verbrande) calorieën mee tellen. Reden genoeg om de Tickr X op te nemen in de SlimoTheek van Expeditie-SlimThuis.

De versnellingsmeter van de TICKR X meet je bewegingen tijdens het hardlopen. Zo vergaar je interessante informatie over:

  • je hardlooptechniek,
  • het aantal stappen dat je per minuut zet,
  • de tijd dat je voet contact maakt met de grond (grondcontacttijd)
  • en hoe hoog je voet komt tijdens het hardlopen (verticale oscillatie).

Binnen fietsen
Je kunt de TICKR X ook gebruiken bij het binnenfietsen. Hij meet de trapfrequentie: de ingebouwde versnellingsmeter detecteert de bewegingen die je lichaam maakt tijdens het fietsen en bepaalt zo de cadans. Bij buitenfietsen werkt deze functie niet daarvoor zijn er letterlijk te veel hobbels op de weg. Je kunt het wel omdoen om je hartslag tijdens het fietsen bij te houden.

Burn of bust
Met al deze functies kan je voor jezelf een uitgelezen trainingsprogramma opstellen. Of dat laten door het Burn en Burstprogramma via de app. Burn staat hierbij voor vetverbranding en burst voor hoge intensiteittraining. Wil je niet alleen je techniek en conditie verbeteren maar ook afvallen, stel de TickrX dan in op het Burnprogramma. Dit zijn acht weken durende trainingsprogramma’s ontworpen om vet te verbranden of om snelheid en prestatie te verbeteren. Er is een programma voor beginners, gemiddelden en vergevorderen.

Ingebouwd geheugen
De multimeter werkt met verschillende conditieprogrammaatjes zoals runkeeper en draait op iOs en Android smartphones. Handig is dat de tickrx 16 uur jouw Hartslag, verbrande calorieën en trainingsduur gegevens onthoudt synchroniseert met de Wahoo App op je smartphone. Zo kan je gerust de smartphone thuis laten en naderhand je gegevens nakijken.
 Handig zijn ook de trilfunctie waarmee je je hartslagbovengrens en andere waardes kunt instellen en de tapfunctie om snel naar een volgende (muziek)nummer, actie, ronde of instelling te gaan.

Meer info
De Wahoo Fitness TICKR Run hartslagmonitor werkt met:
- iPhone 4S of hoger
- iPad 3 of hoger
- iPad Mini of Air
- Android 4.3. Hij communiceert zowel  via Bluetooht als ANT+  (dit is een technologie om meerdere apparaten draadloos met elkaar te  verbinden. Omdat ANT en Bluetooth verschillende radiofrequenties gebruiken kunnen ze niet met elkaar communiceren). De Wahoo fitness Tick X kost €59,95 en is online te koop bij onder andere de wahooshop.