Geheugenklok tikt thuis

De klok springt op 11 uur en de boodschap ‘naar de kapper’ of pillen innemen’ verschijnt. Een reuze handige geheugensteun die je op afstand kunt instellen, deze Dayclock voor mensen die vergeetachtig zijn. 

Dayclock 4De DayClock is een staande digitale klok. Hij lijkt op een kleine tablet, en past met zijn strakke, eenvoudige uiterlijk prima in elk interieur. De klok geeft de datum, de dag, de tijd en een agenda weer en geeft jou als zoon, dochter, mantelzorger of thuiszorgmedewerker de kans agendabeheerder op afstand te zijvoor je ouders of cliënt.

To do
Vanachter je eigen PC, laptop of tablet stel je alle ‘to-do’ dingen voor de komende week in voor je ouders op de (beveiligde) website van Dayclocks. Prompt op tijd verschijnt het taakje in de display van je vader, moeder of cliënt.

Zo kan je hen helpen te herinneren hun medicijnen in te nemen, naar de fysio of kapper te gaan of je maakt ze attent op de komende visite. Handig voor zorgmedewerkers is dat zij voor meerdere cliënten tegelijkertijd een agendabericht in kunnen vullen. Bijvoorbeeld door op de dayclock te laten zien dat er ‘s middags een uitstapje gepland staat naar de Keukenhof.

Eenvoudig in gebruik
Het instellen van de klok is simpel. Volg gewoon de stappen op de handleiding. Wel moet je er even aan denken dat je je gebruikersnaam en wachtwoord op het tablet correct invoert. Het invoeren van de taken luistert ook vrij nauw, zo moet je onder andere een dubbele punt zetten bij de tijd , dus 09:00 in plaats van 9,00. Voor de rest, kan zoals gezegd, een kind de was te doen.

Wel heb je als agendabeheerder Wifi nodig om de ‘taakjes’ online klaar te zetten voor de dayclock-gebruiker. Alle ingevoerde activiteiten worden direct opgeslagen op een speciale server op het internet. De gebruiker zelf hoeft niet perse Wifi te hebben; de DayClock ‘leest’ namelijk vanuit de server de Agenda activiteiten in en slaat deze op in het interne geheugen van de klok.

Verfijnen
Om de gebruiker nog meer houvast te geven wil Dayclocks de klokfuncties nog verder uitbreiden. Zo komt er binnenkort een piepje op waardoor de gebruiker bij elke nieuw activiteit ook hoort dat er weer iets te ondernemen valt. Daarnaast komt er een mogelijkheid om een foto van de ‘agendabeheerder’ op de display te laten verschijnen, zodat vader of moeder ziet wie de afzender is. De Dayclock is sinds kort opgenomen in de SlimoTheek van de Expeditie-SlimThuis. Tijdens de expeditiebijeenkomsten kan je de Dayclock dus zelf zien en uitproberen.

Wat kost het?
De dayclock is te koop via http://www.dayclock.nl een exemplaar met datum, tijd, dagdeelaanduiding en agenda kost € 169,95. Al naar gelang het aantal agendaberichten dat je per maand denkt te gebruiken betaal je €1 (voor 30 berichten), € 2,50 (voor 100 berichten) of € 5,00 voor een onbeperkt aantal berichten. Al met al heb je al voor een halve euro per dag een dayclock die je helpt niets meer te vergeten. Ook handig is dat op een en dezelde dayclock  meerdere mensen kunnen inloggen. Zo hoef je maar 1 abonnement te nemen om samen met broer(s) en zus(sen) de agenda van je ouder(s) in te vullen.

Oproep
De dayclockondernemers werken momenteel aan een exemplaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen zal bijvoorbeeld de tekst plaats maken voor pictogrammen. Dayclock komt graag in contact met werkers uit de VG sector om met hen samen de ultieme dayclock te ontwikkelen.