Don’t Forget It..!

Afspraken, nieuwe informatie, gebeurtenissen vergeten, telkens opnieuw dezelfde vraag stellen…allemaal aanwijzingen dat iemand mogelijk aan het dementeren is. Spiekbriefjes kunnen helpen, Don’t Forget It..! nog veel meer. 

donotforgetit3De Don’t Forget It..! helpt mensen met geheugenproblemen dingen en afspraken  te onthouden. Het kan geïnstalleerd worden op een digitale fotolijst, een iPad, een tablet of een TV.  Op het scherm verschijnen vervolgens afspraken en andere belangrijke zaken op exact het gewenste moment. Net als in een doorlopende diavoorstelling.

Superhandig voor hulp- en zorgverleners en familieleden, verzorgers en mantelzorgers want zij kunnen zo de agenda van de vergeetachtige bijhouden. Voordeel voor de gebruiker zelf is dat hij of zij zich zekerder voelt.

Foto’s en picto’s
Don’t Forget It..! gaat verder dan de eerder in Zorgmag.nl beschreven Dayclock. Naast datum, tijd (analoog, digitaal of voluit geschreven) en dagdeel, geeft de Don’t Forget It..! informatie over het weer (in ergonomisch verantwoorde vorm). Bovendien kunnen er foto’s of pictogrammen bij afspraken worden geplaatst.
Dat is handig want door foto’s en tekst tussen de afspraken in te plaatsen, wordt de aandacht van de gebruiker nog eens dubbel geprikkeld. Voordeel van deze slimme geheugensteun is ook dat het een contrastrijk scherm heeft. Hierdoor is het systeem ook geschikt voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen.

Dontforgetit1Evidence based
Het systeem wordt nu zo’n vijf jaar gebruikt. Het blijkt een stabiele, betaalbare en duidelijke oplossing te zijn. (Voor 215 euro heb je al een digitale fotolijst), Win-win dus voor zowel de vergeetachtige als de mantelzorgers en zorgverleners.

De Don’t Forget it…! is ontwikkeld samen met een beginnende dementerende. Inmiddels is gebleken dat dementerende mensen door deze oplossing weer meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Mooi meegenomen is dat dit hulpmiddel ook nog eens de thuiszorg en/of mantelzorg ontlast.

Don’t Forget It..!  kan zoals gezegd ook gebruikt worden op een eigen iPad of ander tablet. Dan betaal je enkel het abonnement en dat is € 10,50 per maand. Huren van de Do’nt Forget IT..! is ook mogelijk. Vanaf € 30,00 per maand heb je zo’n handig lijstje inclusief een abonnement. Meer weten over Don’t Forget It..! ga naar www.dontforgetit.eu.