Een oven die voor u denkt

Hoe lang moet de lamsbout in de oven? Hoe bak je een rond bruin bood? De June Intelligent Oven vertelt het je haarfijn en denkt met je mee. 

June Oven reslutatenDe geavanceerde oven van Amerikaanse makelij is één brok techniek. Hij herkent bepaalde vleessoorten, brood, vis en gevogelte, geeft kookadvies en helpt je met je boodschappenlijstje. De ingebouwde 1080p HD camera, algoritmen en sensoren herkennen het voedsel en ‘weten’ hoe ze het moeten bakken, braden of roosteren. De oven kan trouwens ook toast maken.

Medium of rare?
Bijzonder is dat de June Intelligent Oven met je meedenkt. Hij onthoudt of je je biefstuk ’t liefst rare, medium of well done eet en levert hem precies zo af.
Hoe dat kan? de June onthoudt gewoon de eerdere opdrachten. Bovendien zoeken de ingebouwde sondes de juiste kerntemperatuur van het stuk op vlees en stellen vervolgens de oven daarop af.

Milieu
Er is goed nagedacht over deze oven. Ook over het effect op het milieu en je portemonnee. Zo bevat het oventje van 56x33x46 cm speciale verwarmingselementen (18000 W Instant-On carbon fiber) die de voorverwarmingstijd verkorten. Daarnaast blazen twee hoge luchtstroomventilatoren constant warme lucht om de ovenschaal heen waarmee ze de kook- of baktijd met 25 procent verlagen.

Koken op afstand
Juni oven op afstand bedienenDe oven wordt aangedreven door een quad-core processor, maakt verbinding met het internet en heeft een 5-in touchscreen bedieningspaneel. Sluit hem aan op Wi-Fi en je ontvangt automatische updates voor de kookvaardigheid en functies van de oven.
Je kunt de oven ook bedienen met je een iOS app op je smartphone. Die geeft push-berichtjes: dat de oven nu voorverwarmd is bijvoorbeeld of dat het gerecht klaar is. Ook krijg je recepten toegestuurd en tips voor t het boodschappenlijstje. Wat leuk is, is dat je via een live video-stream in de oven kunt kijken. En, last but not least, de oven is makkelijk schoon te maken.

Kopen?
Ergens halverwege 2016  komt de oven op de markt. Je kunt nu al voor 1495 dollar intekenen op https://juneoven.com/design.html. De verwachtte adviesprijs wordt straks 2995 dollar.