Huisautomatisering in een handomdraai

Huisautomatisering is hot. Hoe handig is het om de verlichting in huis op afstand te bedienen? Zeker als je de slimme schakelaar eenvoudigweg op de bestaande lichtschakelaar klikt.

Switchmate in 2 soorten“Het lijkt mij wel handig om de verlichting thuis op afstand te kunnen bedienen”, zei laatst een bezoeker van de Expeditie-SlimThuis. “Maar als het huidige systeem daarvoor vervangen moet worden? Gedoe,  Laat dan maar!”

Gelukkig is er nu voor mensen die opzien tegen een verbouwing een goede oplossing. Vier jonge Amerikaanse ingenieurs bedachten de Switchmate. Vergelijkbaar met een  opzetschakelaar alleen met deze heb je je standaard lichtschakelaar in enkele seconden geautomatiseerd.

“Smartproducten moeten ons leven eenvoudiger maken, maar de installatie is vaak onnodig ingewikkeld

zegt Switchmate oprichter Daniel Peng. Hij en zijn compagnons willen eenvoudig te installeren slimme producten maken zodat woonhuisautomatisering echt voor iedereen binnen handbereik komt. Dit voornemen lijkt gelukt met de Switchmate.

Drie stapjes

  • Open de doos met de Switchmate.
  • Draai hem op de lichtschakelaar ( de magneetjes klikken hem vast).
  • Koppel het systeem aan de smartphone en voila je bent in control. je hoeft er zelfs niet voor in de meterkast te duiken.

In principe kan je op op elke lichtknop een switchmate plaatsen
Lekker gemakkelijk, want nu doe je gewoon het licht aan via je smartphone. Vanuit je bed of de bank: handig voor wie niet zo makkelijk loopt of ziek is, of gewoon een beetje lui.
Vind je het ongezellig om in een donker huis te komen? Draai onderweg naar huis alvast de lichtknop om.
Met de timer op de Switchmate regel je bovendien dat er altijd wel ergens een lamp brandt, ook als je niet thuis bent. Zo hou je dieven buiten de deur.

Kopen?
Wie nu intekent krijgt een fikse korting op de Switchmate: 5 voor 165 $. Je krijgt ze in december thuisgestuurd. Tegen die tijd hopen we ze ook in de SlimoTheek van Expeditie-SlimThuis te kunnen laten zien.