Happy zwanger met zorgtechnologie (2)

Menig aanstaande moeder is onzeker over hoe zich te gedragen tijdens haar zwangerschap. Zorgtechnologie  biedt een oplossing: met ZwApp krijgen mama’s in spé meer zekerheid.

Zwangerschap appHet Verloskundig Samenwerkingsverband De Slinge, het Slingeland Ziekenhuis en Synappz MedicanApps hebben een gepersonaliseerde zwangerschapsapp ontwikkeld. Hij bevat verschillende ‘zorgpaden’, ieder met een aparte informatiebibliotheek en ruimte voor een eigen dagboek.

Zelflerende app
De ZwApp is een zelflerende app. De zwangere vult eerst een uitgebreide vragenlijst in zodat de app weet met wie hij werkt. Zo weet hij alles van het verloop van een eventuele vorige zwangerschap en bevalling. Met deze kennis kan hij er voor zorgen dat de aanstaande mama op het juiste moment gerichte informatie en relevante artikelen krijgt. Daarnaast kunnen de gynaecologen en vroedvrouwen relevante berichten sturen naar de zwangere. Alle informatie op of via de app is samengesteld door medische deskundigen

Hartklop
Op de app kan de gebruikster ook zelf haar bloeddruk en gewicht, bijhouden. Evenals de hartklopjes van haar baby en foto’s van bijvoorbeeld de echo. Verder is er een agenda en ruimte voor notities.

App testen
De app is inmiddels technisch getest en wordt eerdaags ook klinisch uitgeprobeerd en onderzocht. Doel van dit onderzoek is tweeërlei. Ten eerste om te kijken of het gebruik van ZwApp leidt tot een vermindering van de minder dringende consults. Ten tweede wordt nagegaan of de app de tevredenheid van de zwangere vrouw vergroot.

Lees ook zorgtechnologie voor zwangere vrouwen en baby’s (1).