Flic je huis aan (of uit)

Stel je hebt een slim huis, je bedient alles via apps. Maar hoe hou je het overzicht? Dat doe je met de Flic, een klein rubber knopje dat contact maakt met je smartphone.

FlicAchter alle slimme apparaten gaan verschillende interfaces en applicaties schuil. Als de bediening van die apps mis gaat, is het effect van je slimme huis ver te zoeken. Een aantal Zweedse slimmeriken bedacht daarom de volgende oplossing: Flic.

Het is niets meer of minder dan een draadloze sneltoets die je met dubbelzijdige tape ergens op plakt en van daaruit een bepaalde functie op je smartphone laat aansturen. Flic is dus als het ware een snelkoppeling naar je favoriete acties.

Flip als mobiele alarmering
Een voorbeeldje: maak met een Flic een snelkoppeling naar een veel gedraaid telefoonnummer of een sms-adres. Of plak zo’n rond rubberen knopje op de muur en zet met één klik de lampen aan. Of stel een Flicje in als GPS-alarm zodat er in geval van nood altijd een melding verstuurd kan worden vanaf de plek waar je je bevindt. Met zo’n Flic knop bedien je je apparaten niet meer met een app en hoef je dus je telefoon niet meer altijd bij de hand te hebben

Multifunctioneel
Shortcut Labs, zoals de Zweedse ontwikkelaars zichzelf noemen, werkte in het begin vooral samen met Philips. Daardoor kon de Flic al snel ingezet kon worden om Phillips Hue lichten te bedienen, of een Nest thermostaat of augustus Smartlock.
Maar de Zweden zijn niet voor een gat te vangen en werken inmiddels ook samen met andere innovatieve bedrijven. Daardoor kunnen de Flics steeds meer. Met een druk op de knop de tv aanzetten en gelijk je Netflix serie verder vervolgen. Spotify bedienen, foto’s van je smartphone tonen, de navigatie in je auto starten, telefoonnummers zoeken of een favoriet muzieknummer…

Draadloos communiceren
De bediening van deze draadloze communicatieknop (via Bluetooth Low Energy) is kinderlijk eenvoudig, er zijn maximaal drie handelingen:

  • 1 druk op de knop,
  • 2 keer drukken of
  • 1 x lang.

Een Flic is compatibel met de iPhone 4s, iPad 3, Android-apparaten met 4,3 en Bluetooth 4.0. en de batterij gaat zo’n 60 000 klikken mee. Multifunctioneel, handig eenvoudig te bedienen, typisch een Expeditie-SlimThuis item dat we graag in de SlimoTheek mee willen laten reizen.

Flic is sinds 17 september op de markt en je koopt hem via de site voor 39 dollar (inclusief verzendkosten).Met de Flic Developer Kit kan Flic worden geïntegreerd in elke toepassing. Weet je nog een mooie toepassing, neem dan contact op met  Shortcutlabs info@shortcutlabs.com.

Zo werkt Flic