Embracelet…als een cadeautje

Nog zo’n vernieuwing waarbij de innovatoren echt in (en op) de huid zijn gekropen van de eindgebruiker: de Embracelet.

intelligente armband de embraceletDeze waterdichte intelligente fraaie armband voor senioren met klok, ingebouwd gps, telefoon plus batterij die minstens tien dagen mee gaat eindigde op de tweede plaats bij Aging 2.0 in Breda. Wie de armband cadeau krijgt van bijvoorbeeld zijn of haar kinderen (Angels in Embracelettermen) hoeft hem enkel uit te pakken en om te doen. Je doet het alleen maar uit als hij op geladen moet worden. De armband is 100% anti-allergisch, plakt niet en waterproof.
De angels installeren een app op hun smartphone en staan via die app continu in contact met de drager.

Spreken en luisteren
In het geval dat er iets gebeurt geeft de Embracelet een signaal (melding) door aan alle app-bezitters. Die kunnen vervolgens via hun eigen smartphone de armband bellen en rechtstreeks met hun vader of moeder spreken.Ja, de Embracelet heeft ook een ingebouwde spraak en luisterfunctie. Evenals de handige GPS, zodat je altijd weet waar de Embracelet-drager is.

Zelflerend
De armband leert iedere dag van wat de drager doet. Hij staat namelijk dag en nacht aan, ook ’s nachts en onder de douche of in het zwembad kun je hem ook omhouden. De armband zelf verzamelt allerlei ‘kennis’ over het gedrag van de drager en gebruikt dat om nog meer handige toepassingen te bedenken. Aan de hand van de aldus verzamelde data worden in de loop van tijd steeds meer functies aan de Embracelet toegevoegd: een medicijnwekfunctie bijvoorbeeld, uitgebreide alarmering en meer. De Ontwikkelaars van Uest hebben er al meerdere toepassingen in het hoofd maar die vertellen ze nog niet.

Gemoedsrust
De Embracelet is goed voor ieders gemoedsrust. Voor zowel die van de drager als van de gevers. Voor de eerste is het immers een hele geruststelling te weten dat als er iets gebeurt er altijd iemand op de hoogte is. En de familieleden voelen zich ook een stuk geruster (en vrijer) als ze weten dat ze direct op de hoogte worden gesteld als er iets gebeurt. En in de tussentijd zien ze via hun app en de Embracelet dat alles ok is.

Wat kost het?
Je kunt als kinderen (angels) de armband kopen voor je ouders maar je kunt hem ook huren. Het service-abonnement is € 9,50 per maand, ongeacht of je huurt of koopt. Voor 448 euro is de Embracelet voor jullie (of voor je vader, moeder of ander persoon die jullie eens flink willen verwennen). Dan heb je er gelijk de opstartkosten bij. Huren kan voor € 29 per maand. Daar komen dan nog eenmalige opstartkosten bij (€49,00). Voor wie het nodig heeft is er ook nog de optionele alarmservice (€12,OO per maand).